Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Khamis, 29 Mac 2012

...........???

pensilku patah..
diasah-asah kembali patah
mahu menulis menjadi payah..

jiwa ini resah..
kubawa bernyanyi menambah resah
hanya diam dalam gelisah..


untuk sementara waktu, blog ini akan terbiar sunyi.. 
kepada yang sudi, bolehlah menjenguk saya di blog 'Kudoprogon'...

20 ulasan:

Ayen... berkata...

sementara tu lama ke skejap bang...

kakcik berkata...

Kenapakah? Adakah ilham telah tenggelam? :(

eMMe berkata...

Yop Mad, maaf, saya dah lama tak jenguk...

miloais milo berkata...

ada blog baru eh???

CintaZulaikha berkata...

alohhhhhhhhh...camtu plak

amirah berkata...

asal ujung bulan je kering idea ke yob mad? heh

norhidana berkata...

takpe... take ur time (konon2 speking english)
idea tu kadang2 mmg tibe2 boleh hilang... dana nih pun kadang2 boleh hilang idea nk memanik

Abhamz berkata...

assalam, satu kerugian yg besar buat peminat blog ni yg sentiasa disaji dgn hasil tulisan yg kreatif...sekejap je kut?

Jurnal Murahan berkata...

kepulanganmu ku tunggu

eita berkata...

nape terbiar sepi macam ni...

Deru Ombak berkata...

Sekiranya itu yang terbaik untuk mencari ketenangan.. Tiada siapa boleh menghalang.. :)

delarocha berkata...

rehat...kumpul idea

Uncle Jonni berkata...

moga tidak akan lama menyepi...
huhuhu

Titisan Hujan berkata...

nanti kembali yer
akan tunggu

diana berkata...

akak jarang2 pi ke kudoprogon..blog ni sunyi sebab nak aktifkan blog tu ke??

lama dah tak bw ni..
kena geledah entry2 lama ni nampaknye..
heheh

insan_marhaen berkata...

IM tekan keyboard bila resah
kekadang puas melampias resah
kekadang tambah tertekan
bila skrin seperti tidak bergerak..

hang le tu...

missSenget berkata...

Alaaa...

guna laa mkanikal pencil incek mad..!

takyah asah2 da..

sob..sob...

Cikya berkata...

tinta berdakwat basah,
berhujung patah.

kertas...

itu tembus dek garap tulis gelojoh.
tak sedar bertinta punah.

semoga mendapat tenang.. ;)

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Yob Mad, ate kalo diasah-asah nyemedang je patoh, ngape le teghuih meneghuih pakei `sharpener`? Idok ke meraut secara melurut dgn piso lebih nguatkan struktur dan tekstur pensilnye!
Walopon oghang kate, menyanyi dan bernasyid haruih dan boleh mententeramkan jiwa, tetapi mane dalam sejarah tok2 guru kita amalkan ghope tu! Tentu ada `qawaid` kaedah2 atau mekanisme penyelesaiannya. Kita datang dari Allah SWT, maka dari Allah SWTlah kita mengharapkan ruh kita yang resah gelisah. Kekutan ruh dari perintah Allah SWT (AlQuran) Surah AsSyura:52 وَكَذَٰلِكَ أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ رُ‌وحًا مِّنْ أَمْرِ‌نَا ۚ مَا كُنتَ تَدْرِ‌ي مَا الْكِتَابُ وَلَا الْإِيمَانُ وَلَـٰكِن جَعَلْنَاهُ نُورً‌ا نَّهْدِي بِهِ مَن نَّشَاءُ مِنْ عِبَادِنَا ۚ Dan demikianlah Kami wahyukan kepadamu (Muhammad) - Al-Quran sebagai roh (yang menghidupkan hati perintah Kami; engkau tidak pernah mengetahui (sebelum diwahyukan kepadamu): apakah Kitab (Al-Quran) itu dan tidak juga mengetahui apakah iman itu; akan tetapi Kami jadikan Al-Quran: cahaya yang menerangi, Kami beri petunjuk dengannya sesiapa yang Kami kehendaki di antara hamba-hamba Kami.
Wallahualam

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Yob Mad, ate kalo diasah-asah nyemedang je patoh, ngape le teghuih meneghuih pakei `sharpener`? Idok ke meraut secara melurut dgn piso lebih nguatkan struktur dan tekstur pensilnye!
Walopon oghang kate, menyanyi dan bernasyid haruih dan boleh mententeramkan jiwa, tetapi mane dalam sejarah tok2 guru kita amalkan ghope tu! Tentu ada `qawaid` kaedah2 atau mekanisme penyelesaiannya. Kita datang dari Allah SWT, maka dari Allah SWTlah kita mengharapkan ruh kita yang resah gelisah. Kekutan ruh dari perintah Allah SWT (AlQuran) Surah AsSyura:52 وَكَذَٰلِكَ أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ رُ‌وحًا مِّنْ أَمْرِ‌نَا ۚ مَا كُنتَ تَدْرِ‌ي مَا الْكِتَابُ وَلَا الْإِيمَانُ وَلَـٰكِن جَعَلْنَاهُ نُورً‌ا نَّهْدِي بِهِ مَن نَّشَاءُ مِنْ عِبَادِنَا ۚ Dan demikianlah Kami wahyukan kepadamu (Muhammad) - Al-Quran sebagai roh (yang menghidupkan hati perintah Kami; engkau tidak pernah mengetahui (sebelum diwahyukan kepadamu): apakah Kitab (Al-Quran) itu dan tidak juga mengetahui apakah iman itu; akan tetapi Kami jadikan Al-Quran: cahaya yang menerangi, Kami beri petunjuk dengannya sesiapa yang Kami kehendaki di antara hamba-hamba Kami.
Wallahualam