Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Jumaat, 15 April 2011

Heghan Betui La Aku...N3 buat Kak Halima (Moh Kembara)

Haghi tu aku dapat bungkuih pos laju... Kok Halima yang bagi... Bungkuihnye baye-baye kotok kasut tu laa.. Aku sughuh oghang ghumoh bukok... Uiihh.. CendegheJantung daghi Kok Halima kome wooo.. Dibaginye keme stokin yang oghang pakei mase musim salji kot, mangkok ghenik belukih tangan.. pahtu, ada kacang hezelnat mun segenggam..  ade soghat lagi tuh... hihihi.. Ngange molut aku nengoknye kome.. Baik yaamat ghopenye Kakok Halima ni.. Heghan betui la akunye... Oghang ghumoh aku pulok.. siap cium stokin meghoh belang putih ta.. Siap buat muke tehaghu dienye.. errr.. macam nok kuor ayo mate dienye. "Terharu betui la bang", kate di die.. Sebab tehaghu punye pasei la yang die tu naik syahdu ta.. stokin pun dicium.. Iskk.. haghan sekali lagi akunye.. Eloknye Kok Halima pakei mun tige pat haghi dulu stokin ta... yo lantoknye mase die cium tu, terbawu aroma kaki Kok Halima kan.. hihihi.. Teman selogho je Kok Halima yak...

Stokin belang tu la yang palin oghang ghumoh ngan anok-anok aku gemo... kate di anok-anok aku, "Tentu stokin tu orang buat dari bulu beruang kutub kan yah..". Bile aku tanye, "Ade ke beghuang waghene meghoh ?".. Laju je die nyawab balik, "Ade.. beruang cacat !".. Ceh ! kene aku.. Ate, deme pun nerey soghang-soghang.. Mole ngan uminye.. pahtu, yang sulong.. pahtu, due anok jantan aku pun gatei nok nerey same.. Aku ? Aku nerey tengok je.. Aku kabo kat deme.. bulan due belaih nanti boleh la pakei.. Selalunye, bulan due belaih tu taim krimes.. salji tughun kat tempat keme nih.. ye aihhh...!!

Aku nengok cendeghejantung daghi Kok Halima sebagei satu pelajaghan buat aku, buat oghang ghumoh ngan anok-anok. Bukan mende ato nilei yang haghuih keme pandang... tapi daghi segi sikap. Keme tehaghu keghane sikap kasih dan pemughohnye seoghang insan pade insan yang lain. Sikap kasih ngan pemughoh seorang kakok yang patut beno keme buatkan contoh. Idok ghamei doh oghang ngamei sikap ghope ini... betui kan.. Keme yakin, Kok Halima mengighim cendeghejantung ta dengan ati yang betui-betui iklah.. Gamoknye die buat sume tu ngan besahaje je.. Udoh terbiase agoknye yak.. Di situ 'hebat'nye seoghang Kok Halima... Tanpe sedor, aku secaghe peribadi dapat ghasekan yang aku mole beghase semakin hormat dan sayang pade Kok Halima.. bior pun aku belum peghonoh jumpe ngan die. Tentu je oghang ghumoh aku pun bekongsi ghase yang same... 

dan buat kakak halima yang sangat saya hormati.. TERIMA KASIH ATAS CHENDERAJANTUNG ITU.. SAYA AMAT MENGHARGAINYA.. SALAM KASIH SAYANG DARI KAMI SEKELUARGA.. SESUNGGUHNYA ADA SESUATU YANG KAMI PELAJARI DARIPADA KELUHURAN DAN BUDI KAKAK.. MOGA ALLAH MEMBERKATI HIDUP KAKAK.. DI DUNIA.. JUGA DI AKHIRAT.. AMIN..

Pssssttt... saya akan menjalani pembedahan dalam masa yang terdekat ini. Tiada cara lain untuk mengatasi masalah kesihatan saya. Saya agak terganggu juga dengan keadaan saya sekarang sehingga mood berblog merudum sama. Buat teman-teman blog yang setia ke sini, mohon maaf kerana lama tidak mengunjungi kalian. Insyaallah.. apabila semuanya selesai, akan saya dekati kalian seperti biasa. Salam buat semua.. doakanlah semoga pembedahan itu berjalan seperti yang dirancang... Teman-teman adalah juga kekuatan saya.. bye..jumpa lagi..

23 ulasan:

eMMe berkata...

suka + duka baca entry yop mad nih,
yg suke nye, awok baca citer pasei kak halima kasi cenderahati, di mana kak fuzee siap cium bau stokin yg dipakei oleh kak halima kununnye, hhahahhaa....yg dukanya, yop akan menjalani operation, saya doakan yop selamat dlm pembedahan tersebut, dan kembali sihat dan aktif berblog, kawan2: same2 kite doa kan yop Mad yg pastinye ramai menyayanginye....

PUANSTOBERI berkata...

oh. besnya dpt cenderahati..eh jantung. hihi.

hurmm..i've no idea what's going on u..but doa yg bebaik saja dari kami utk Yob dan keluarga..
Insyaallah..moga semua nya oke. Itu tandanya Allah igt pada kita.. :D

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Mad, akak doakan Mad berjaya menjalanai pembedahan tu dgn selamat dan pulih seperti sedia kala. Apa jer yg miker tulis pasa akak kat sini, segan akak. Tima kasih atas doa Mad utk akak. Semoga diperkukuhkan silahturrahim ini.

jurnal murahan berkata...

tu la hikmah nabi menggalakan kite beri hadiah

awok doakan semoga kamu cepat sembuh, diringankan ujian dan menjadi contoh ketabahan kepada anak2.

Mate masuk semba memang pedih sikit tapi selepas tu mata lebih bersih di cuci pasir.

Allah taa'la kalau nak angkat darjat kita memang dia uji macam2. justeru, bersabarlah, ada ganjarannya kelak

Aku Dan Teksi berkata...

Semoga allah memberkati saudara,dan lekas sembuh setelah menjalani rawatan nanti.

kakcik berkata...

Mughoh ghejeki Yong Halima. Kakcik pun sayang juge ngan Dik Mad.. tapi idok ade ape nok dibagi tanda kasihsayang tu. Cuma kakcik do'ekan moga kesihatan Dik Mad cepat pulih macam sediakale. Janganle takut menjalani pembedahan itu, kakcik dah berkali2 melaluinya walupun situasinya tidak sama. Alhamdulillah, kakcik rasa makin sihat dan makin gemuk!

Encik MamaT berkata...

samad... gambarnya mana.. hehe..

samad semoga semuanya berjalan dengan lancar... semoga cepat sembuh samad...

toyolkiut berkata...

oh..
patut pun lama x nmpk..
TK doakn smoga smuanya slmt dan cpt2 pulih spt biasa..

bertuahkan dpt sahabat cam kak halima tu.. moga Allah mmberkati kehidupan mereka skeluarga..

POHPALEH BURGER berkata...

semoga operation berjalan lancar dan semoga cepat sembuh bro ;)

amirah berkata...

sy tktau masalah kesihatan saudara, tp semoga selamat jalani operation dan sembuh seperti biasa..

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ berkata...

semoga Allah permudahkan urusan pembedahan tu..

MDT doakan dari jauh buat geng & keluarga

DKosongLapan berkata...

Assalamualaikum CHor...
Kak Halima ni memang ghajin bagi cendeghejantong ni..... awok udah beghape kali dah dibagi nye hadiah daghi Turkiye......awok je yang tak bagi2 apepun apde die lagi..... bagoih die ni...

a.samad jaafar berkata...

emme..
t kasih ye..sakit operation masih terasa lagi..tapi badan rasa ok sikit

a.samad jaafar berkata...

pn stoberi..
saya pun tak tahu sakit apa yg sedang saya tanggung sekarang ni..

a.samad jaafar berkata...

JurnalMurahan..
t kasih atas ingatan..saya suka komen JM

a.samad jaafar berkata...

sahabatku joyiman..
t kasih..moga kesihatan saya bertambah baik selepas ini..

a.samad jaafar berkata...

kakakku kakcik..
tanpa hadiah pun saya suka pada kakcik..terasa kakcik seorang yg penyayang

a.samad jaafar berkata...

en mamat.. tkasih sgt2.. AMIN

a.samad jaafar berkata...

Kiut yg dihormati..
t kasih.. dengarnya, kak halima mmg pemurah orangnya..

a.samad jaafar berkata...

amirah.. taksih ye.. amin..

a.samad jaafar berkata...

geng terdiva Mdt..
t kasih..byk yang tinggal n3 geng yg best2 tu..

a.samad jaafar berkata...

sahabatku D_08..
nanti kita kirim la apa2 yg patut buat kak halima..tapi apa ye??/

a.samad jaafar berkata...

kak halima yg sgt saya hormati..
t kasih kak..moga Allah murahkan rezeki akak..