Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Selasa, 26 April 2011

Ngape la idok mintok ceghei(cerai) je..??

Tang ceghite negetip, idok la gune name yg betui.. Harap maklum.


0ghang ghumoh aku dapat kol daghi kawan die.. Mona namenye. Mona ngadu, anoknye dipukui di laki die. Cabik telinge anoknye tu.. Kate Mona lagi, anoknye tu dipukui ngan batang sabit.. Iskk.. Nyemah(mujur) ngan batang je.. Mun kalo dibanteinye ngan mate sabit.. tentu udoh arwoh anoknye tu.. Sebenonye, udoh banyok kali aku dengor ceghite Mona ni.. Dulu aku sian yaamat-amat ngan die tapi sejok due menjok ni, macam udoh mole getek(nyampah) pulok aku.. Errr.. saloh ke aku ghase gitu ? Ce kome bace lagi ni..

Lakinye idok maunye bekeghoje. Asyik-asyik keghoje nyughi(curi) sawit ngan pisang oghang je dienye. Udoh tige pat kali ditangkap tapi idok tawunye seghik. Lakinye ni ngisap dadah. Mun kalo Mona idok bagi duit, dihempok- ditumbok- disepoknye Mona tu. Setan betui..! Mok mentuenye pulok bencikan sangat Mona.. Kununnye, anok die ngisap dadah jadi pencughi sebab Mona idok pandei jage laki. Mona kedekut duit. Setiap kali lakinye kene tangkap, mok mentuenye tu laju je seghang Mona. Maki-maki Mona belambok ghuak.

Mona ni keghoje ngan aku. Aku bagi die keghoje ngan aku sebab kesian nengokkan die. Dulu ade motu.. tapi dijuei di lakinye. Aku sian nengok die datang keghoje naik basika.. aku bagi die pakei saloh satu motu aku. Satu haghi tu, die datang keghoje ngan muke yang lebam-lebam. Aku tanye, katenye pukui di lakinye lagi. Aku tanye la ape pasei pukui sampei teghuk yaamat.. Kate di Mona, lakinye cube nyelok kain anok sulung deme yang tingkatan tige tu.. Jadi, Mona nok selamatkan anoknye tu.. Ate, bile hajatnye idok sampei.. dipukuinye la Mona. Geleng kepale aku nengornye. Ape yang bingung beno kamu ni ?? Baik kamu mintok ceghei je la Mona woo..!

Bukan tak nok ceghei, kate Mona. Die siankan anok-anok deme. Errr.. Ce kome dengor ta.. Alasannye, sian kan anok-anok.. Udoh nok dirogoinye anok sendighi tuuu.. Boleh dikatenye siankan anok-anok ? Itu bapok ke bajang tu kome ?? Haaa.. Mole aku labun kasor ni.. Laki jenih ngabih duit tu pun disayang lagi ? Duit gaji Mona habih disapunye kome.. Deme anok beghanok melantok telo ghebuih ngan nasik je siang malam.. Main peghang kentot je deme gamoknye yak.  Ate.. udoh melantok telo je..  Maunye idok kentot-kentot je deme ta.. Kekadang makan pun idok ! Bulih dikabonye ke aku.. Siankan anok-anok ???.. Tige haghi lepaih die numpang kawan die datang keghoje.. Kate Mona, duit tak ade nok beli minyok.. Laaaa..... Penin aku !!! 

Ate, ce kabo ke aku.. Pade mengkome la.. Patut ke idok aku mole getek ngan peghangei Mona tu ?

Tamboh sikit yak : Satu haghi  aku tanye die, " Kalo suami Mona ade pempuan lain amacam ?". Ghope kilat die nyawab, "Mona balik rumah mak Mona kat Pahang la.. Baik Mona mintak cerai !!". Hmmm.. Idok pulok die cakap.. "Siankan anok-anok... Mona redo je laaa...". Ceh !!! Idok paham aku...

Ppstt.. lain kali aku ceghite tentang pekeje aku yang soghang lagi.. Dibuli di laki juge kome... Udoh ghope jadi tempat pelindungan wanita la pulok aku nih.. hihihi...

22 ulasan:

amirah berkata...

betoi..betoi betoi..kdng2 tak paham ler dengan kaum sendiri ni..hihi

kakcik berkata...

dah ghope itu gayenye lagi si Mona tu, memang bapak bajang le tu...

Yang si Mona ni - sebenonye idok mikio mase depan anok2...

shida mj berkata...

geram ada, marah ada, nak getek pun ada ngan mona tu..haish

ppstt..tapi nak tergelak pun ada bila yop mad cakap udah ghope jadi tempat perlindungan wanita pulok.. bale-bale hihi..

Encik MamaT berkata...

samaad ko dh sehat ke?


emm... mintak fasakh je tu... alasan mcm tu taleh pakai dah... daripada anak hidup tertekan mcm tu.. biar tak berbapak je.. atau cari bapak tiri.. hehe

Queenie berkata...

alahai adikku samad...

sedih ~ sedih jugok...lawok ~ lawok jugok...
dah mona tu haghi2 melantok telo, tu yang tak mau ceghei di laki dia...bior peghang kentot...jangan peghang tuut gamoknye...

kalu betui kamu nak mona diceghei di laki dia, cer kamu wat superimpose laki dia ngan ntah mana2 awek negro yg cam dolly parton tu ker apa...tunjuk kat mona...sah2 dia yang cegheikan laki dia dan2 tu jugak, yakin!

har3...akak lawok jer tu dik...nak belajar ckp Peghok...tp ceghite tu mmg sedey campur kelakar lar...kalu campur ceghite salah ngadap jenazah aghitu, layak masuk final maharaja lawok nih hok3...

haaa...cerianya akak masuk kat sini...dlm boring2 leh gelak tersedak2...thanks for the laughs adikku samad...

lawok..lawok...peghang kentot har3...pencemaran udara dari Peghok....

Queenie berkata...

Ooops...lupe nak bitau kat hang...tiap kali akak masuk sini kan, mulut ni rasa muncung semacam sbb nak gayakan loghat bahasa hang... har3...tp best gak boleh faham sikit2 dah...

tgh pikio amende 'mun' tu...

a.samad jaafar berkata...

amirah.. betulll.. boleh pening mikionye..

a.samad jaafar berkata...

kakakku kakcik ,..
3 bulan sebelum PMR saya jaga anak sulungnya tu.. saya hantar tuisyen dan bantu apa yg patut.. alhamdulilah.. berjaya dapat 7a 1b.. sayang, anaknya bijak tapiii.. dapat bapak rupe tu plk..

a.samad jaafar berkata...

shida mj..
saya cube bantu mane yg temampu je..

a.samad jaafar berkata...

en mamat..
beransur baik mat..

masalahnya sebenar mona tu sayang jgk kat lakinya..

a.samad jaafar berkata...

kakakku qyeenie..
peghang tutttt...??? err.. nasib saya tak paham hahaha..

mun - jika
mun kalo - jikalau

harap maklum..

apple hijau berkata...

adeeh yop...dalam gelak2 tu penuh pengajaran kisah dari yop ni.

kalo lah teman jadi Mona tu..hye hye bye bye la jawabnye... :)

toyolkiut berkata...

bnyk kes2 mcm ni..
kdang2 fikir jg, wanita ni pelik kan?
sayang x bertempat..
klau tubuh badan patah riuk dipukul suami blh bersabar,
tp klau suami kawen lain terus ilang sabar..
hehehe..

eMMe berkata...

yop...apo kabo? sihat?sakit? moga sihat la hendaknye...
yop, tahan lasak betul pn mona kita tu...dah kene sepak terajang dgn laki bertahun2 pun leh lagi dia dok sebumbung....ape citer mona skrg??? harap dia temu kebahagiaan dia sebenar....

pst... yop, hahahaa...kursus amik gambor yea, time bergambar kite bergambar la sesungguh, ape daaaaa....best2....

makdara TERdiva berkata...

ermm..susah nak ckp pompuan ni..sayang tak bertempat!grrrrrrr

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Ngan cuk wak betoi laki si ( ape ke name nye) mona ni! Ade jugak oghang ghope tu ye? Buat malu kompeni oghang peghak je. Usohkan mike, teman nengor pun ghase nok muntang biji mate ngeluworkannye. Udoh sampei kesitu nak digagor anoknye, mun ditohor lame2, entohle, ape ke nak jadi teghuih meneghiuh. Ingatkan hgisap dadah ni, kot2 le dah malee, iyer mcm cendawan malee, ghopenya tajam jugak selegher laki diye. Isy isy isy....

a.samad jaafar berkata...

apple hijau..
mona sabooooo... hihihi

a.samad jaafar berkata...

apple hijau..
mona sabooooo... hihihi

a.samad jaafar berkata...

kiut..
tadi isteri citer.. suami mona ditangkap lagi semalam..ermm.. kebetulan pulak..

a.samad jaafar berkata...

eMMe...
semalam polis serbu ruah mona..suaminya ditangkap..kebetulan sungguh dgn n3 saya hihihi...

a.samad jaafar berkata...

MDt yg best....
saya pulak yg angin satu badan ngenangkan perangai suami mona..tu dh kene tangkap..silap2, sok lepas lg..

a.samad jaafar berkata...

tajnur...
hebat betul loghat peghok mike.. teman ke blog mike tadi..sohhhhhh je..