Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Sabtu, 7 Januari 2012

Silent Mode

Bagi orang yang sudah berumah tangga, bercerita soal dalam bilik meleret hingga ke katil itu tidak bagus. Malah dilarang agama. Begitupun.. masih ramai kalangan kawan aku yang galak bercerita tentang itu. Bila mendengar sembang-sembang seumpama itu, biasanya aku berpura-pura tidak endah. Aku berasa tidak selesa. Sangat tidak selesa. Apatah lagi kalau isteri mereka itu aku kenal secara rapat. Nanti berdepan dengan mereka takut terbayang-bayang.. Eh !???..

Cerita yang seperti ini, boleh kot?

*********************

Malam itu Bono susah amat nak melelapkan mata. Sial minum Kopi Jantan di gerai Bari petang tadi agaknya. Dipaksa-paksa juga, sudahnya kepala Bono pulak terasa berat. Isteri di sebelah sudah lama mendengkur halus. Bono jadi cemburu. Mereka berkongsi selimut. Pendingin hawa menambah nyenyak lena isteri Bono. Suhu yang dingin menyebabkan isteri Bono membalut seluruh tubuhnya, hampir-hampir menutupi ujung kepala. Sesekali Bono menjeling wajah isterinya, yang ternampak hanya dahi putih melepaknya sahaja. Ahh.. alangkah bagusnya kalau isteri terjaga, boleh jugak diajak bersembang kosong..

Waktu mata enggan melelap, tentu sahaja Bono berasa serba tidak selesa. Pendingin hawa bersuhu 18 darjah celsius itu pun masih terasa panas bagi Bono. Perut pula mulai mengada-ngada. Sekejap-sekejap minta ke bilik air. Sekejap-sekejap minta ke bilik air. Tapi akhirnya Bono malas melayan kerenah perutnya. Biarlah.. simpan sahaja untuk esok pagi ! Angin dari perut entah berapa kali sudah dilepaskan. Barangkali sangat cukup untuk membuncitkan sebiji belon sebesar kepala Bono.

Dalam sibuk melayan ketidak mahunya lelap itu, tiba-tiba…

“Uhuk.. uhukkk.. !!”. Isteri Bono terbatuk-batuk.. Dia terjaga.

“Eh.. ngape sayang..?”

“Uhukk..uhukk.. Sayang mimpi tercium bangkai ikan la bang.. Busuk sangat-sangat. Mahu pitam sayang dibuatnya tau..!”

“Bangkai ikan..errr..??”

Bono tersengih. Dia tahu puncanya mimpi itu. “Celaka betul.. Guna  teknik SILENT MODE pun.. baunya tetap LOUD jugak!..”

24 ulasan:

delarocha berkata...

huhu, sampai masuk ke mimpi isteri

Deru Ombak berkata...

Hehehe..silent mode mmg la bau bangkaiii.. Hehe..
Jgn buat dalam lift ok asj..

insan_marhaen berkata...

he..he..

iRiS berkata...

hahaha bau yg mnusuk lobang hidung...

missSenget berkata...

untung juga...


ada teman nk sembang..

wakaka..

Cikya berkata...

huu...
tergelak saya.

silent mode tu killer kot cikmad..
paling killer dalam banyak2 kentut..

kesian... :D

3idiots, ada silencer..denial..escapism.. :D

amirah berkata...

hehehe..yob mad orng kata kentut yang senyap tu tak ikhlas tu sebab busuk..kalo kuat tu ikhlasss

eita berkata...

kalau loud memang konfem tak bau bangkai....
hahahaha..

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob mad,

Awok ingat citer XXX...hmmm tapi U18 jer, potong stim Yob nih.

diana berkata...

heheh...
makan telur banyak sangt kot...
sampai bini boleh mimpi ngeri..

~SaL IjOu~ berkata...

ha, ya..cerita yg mcm ni boley diterima..bukan yg x sepatutnya~hehe..;)

kesian si isteri sampai terjaga dari lena~ =p

Fiqas berkata...

silent mode tak sekalikan dengan penapis kut...

Zaujah Encik Mamat berkata...

erk :D

Zaujah Encik Mamat berkata...

hehhehe...

penjajah minda berkata...

hahaha tak boleh blah!

eMMe berkata...

Ngekek awok bace....ngekek lg...batuk plak, uhuhuhuhuk,,,kekekekekeke...

Cikgooden berkata...

bono?...

Ayen... berkata...

Hahahaha...kuang asam punya bono,mesti banyak makan telur tu.

Abang Jonni berkata...

mmmmm... jgn muka isteri dia jd biru sudah...
tahap bauan terhebat... huhuhu

Queenie berkata...

Bono tu bagi pihak dik Mad ker?
hahaha....
kesian siisteri hihi

norhidana berkata...

heheheh.... apa lah bono nih... gune silent mode tp kalu bab kentut mmg tak blh cover hehehe

~SaL IjOu~ berkata...

*xpe..utamakan yg utama dulu~ =)

CintaZulaikha berkata...

gilo lama tak singgah sini...pening2 plak bila dok baca..hehe

Jurnal Murahan berkata...

kahkahkah

terbawa2 sampai ke mimpi, sweet haha