Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Selasa, 31 Januari 2012

Aku Ada Kawan

Aku ada kawan. Pelik ke?. Lelaki. Malangnya sebab dia lelaki hihihihi... Dia gemuk. Comel jugak sesikit. Tak padan dengan janggut yang lebat macam berus gigi. Sebabnya.. dia manja sangat orangnya. Sungguh. 


Kalau sehari tak telefon aku, barangkali dia boleh demam. Purata dia hubungi aku dalam sehari mungkin tidak kurang dari 4 kali. Sekejap-sekejap tanya, "Wooii..ko kat mana?".. Sekejap-sekejap tanya, "Dah makan ke belum ?".. Nanti telefon lagi..lagi dan lagi.. Kadang-kadang terasa lucu jugak. Tapi biarlah.. Kreditnya banyak...


Suatu pagi.. lebih kurang jam 1.20 


Mata baru nak terlelap. Dia telefon aku. Mahu tak mahu, aku bangun juga untuk menjawab panggilannya. Bimbang kalau-kalau ada kecemasan. Tentulah ada hal yang penting...


"Hello Mad.. Assalamualaikum.. Ko dah tidur ?"


"Waalaikum salam.. Belum... Ada apa call pagi-pagi ni?"


"Eh.. Tadi masa kita minum, ko ada gigit di nyamuk tak?"


"Tak.. Ngape ?"


"Aku kena gigit di nyamuk la Mad.. Gatal betul la.. Errr.. ko tak kena gigit ye.."


"Tak.. Ngape ye..?"


"Saja la.. Betul ko tak kena gigit ye..?"


"Tak.. Ate ngape ??"..


"Tak pe la.. Saja aku nak tanya je.. Sebab gatal jugak nih.. Ok la.. Assalamualaikum.. Jumpa esok !"


Talian terputus. Aku betul-betul kebingungan...!


Nota Bawah : Jauh di sudut hati, aku mengakui bahawa dia adalah antara sahabat yang terbaik yang aku miliki..

17 ulasan:

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Mad,

Sebenornya Yob Mad kawan yg terbaik dia ada, sebab sabooooorrrr bebenor layan dia, tak kira siang atau malam. Bertuah dia!

Deru Ombak berkata...

Hehehe... Tak kira la bingong cemana pun..sebb dia kawan terbaek yang awk ada... :)

eMMe berkata...

betul-betul bengong kawan Yop tu, heeeee~

diana berkata...

untung sapa jadi bini dia...
mesti apa2 hal dia citer kat bini..
maklum la..manja..
ekekekek

missSenget berkata...

alolooo... comel sgt..!

mujur die dapat cik mad jadi kawan die...


hihih..kalo orang lain, mau nye da kene maki..

norhidana berkata...

aduh... kalu pg2 tepon tanya pasal kene ggt nyamuk tak... alahai
tp nk wat camne kwn kn...lyn kn je

Abhamz berkata...

assalam, inilah sahabat yg susah senang tetap bersama...InsyaAllah

? berkata...

memang kawan sbenar2 kawan ni..
telefon nk tnya pasal nyamuk je? ngah malam buta lak tu..

amirah berkata...

hahaha..ni kawan special yob mad ni..jeng jeng jeng..

eita berkata...

dah rupa macam orang berkasih je.....
hehehehe.....

Aku Dan Teksi berkata...

Sahabat sejati memang payah hendak di jumpai,kalau kawan ketawa memang ramai.Beruntuk sahabat mempunyai seorang sahabat.

iRiS berkata...

boleh plak cam tue hehe

LIPISLADY berkata...

sallam,

Kawan yang baik macam tu memang sukar dicari.

Queenie berkata...

pergh! tulah betul2 namanya manja...

bini dia garang sangat agaknya? kih3..

err...dik Mad, malam tadi pun akak kena gigit nyamuk, tapi dah kasi vicks dah, tak gatal dah....dik Mad tak gigit dinyamuk?

Aween Md Zahir berkata...

gatei betei kawan ngko ! kahkah

~SaL IjOu~ berkata...

setuju ngn Eita..dah rupa macam orang berkasih je..ehee~

p/s: budaya bow tu budaya tunduk..kat skola tu bila cikgu masuk, ketua kelas akan bg arahan berdiri..bg arahan,"bow"..sume tundukkan kepala & kemudian baru greet~ suka sgt tgk~ ^^

Jurnal Murahan berkata...

sayang beno die dekat kamu yak ahahah