Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Selasa, 14 Disember 2010

Di TAG Abang Jonni.. erk !

Ghase aku la... ini embak ke tige aku ditag.. Adeih ! Kali ni blogger Catatan Abg Jonni pulok.. Blog die ni antaghe blog yang palin beh.. palin ghajin aku jenguk.. palin ghajin aku komen.. idok mih.. Aku kagum sebab blog ni betui-betui lain daghi yg lain.. Mun kome idok pecaye kome pegi le jeghu ke sana..klik SINI. 

Ate.. yang libang libunye.. nok nulih 25 ceghite tu la..   Jap.... Aku kogheik telinge dulu.. Gatei yaamat pulok !........... Haaa... aku mole nok belabun ni yak...

1.  aku oghang baik.. buktinye, aku belabun ni bukan daghi dalam jei/lokap kat mane-mane..

2.  yang idok behnye.. mate aku ghabun jauh.. kene pakei ceghomin mate.. udoh le dok hensem ..ceh !

3.  pandei makan idok pandei masok... maggi bulih la..

4.  idung aku kene ghesdung abg jonni woo.. hebat dok ?

5.  hampir idok peghonoh tido sebelum pukui 1 pagi..

6.  aku gemo bekawan.. ghamah juge aku nih..

7.  gemo makan kacang ijo.. err kacang antu tu yg ghope mane hahhh ?

8.  jaghang bukok tepon sebab oghang jaghang tepon aku.. deme takot kat aku gamoknye..

9.  aku idok sudi bekawan ngan oghang yg belagak.. sori la.. prinsip aku.. sape pun kite.. ape pun kedudukan kite.. kite ni sebenonye same.. kite disuke bile kite bebaik sangke-meghendah dighi-betakwa..

10. biasenye aku ngelak bile ditanye tentang keghoje aku.. jadi ghamei yang kat kampung belum pasti tentang keghoje aku.. ate.. aku lebih selese begaui dengan deme..

11. selalu tuko pesen ghambut.. err..tp tetap mentien.. bughuk !

12. blog wajib aku tengok Kelisa Samudera.. D_08.. Abg Jonni.. Princess Caramadaries.. Blog Sedap MakDaraTerdiva.. Moh Kembara.. Sekamar Rindu..

13. Sume kasut keghoje aku jenis 'boot'..

14. benci ngan oghang yang cipta tali tai.. sebab die aku selalu bepanaih.. cis !

15. benci t-shirt ade kole..

16. name aku samad.. hihihi.. tapi ngape kawan-kawan ghapat kat kampung panggei aku Li...???

17. aku tengoh letih ngetuk kibod note book aku nih abg jonni weh..

18. aku benci tido lelame..tapi aku selalu tido laaaaaaaame yaamat-amat..

19. suke beli selipar...

20. bile bawok keghete.. aku sopan to.. kelajuan pughate..25km/j..

21. aku teghingin panjat gunung kinabalu.. dan jelajoh ke sume gua-gua yang ade di mesia ni..

22. mungkin dalam setahun sekali due je aku begambo.. aku idok sanggup ghosokkan gambo oghang..

23. tengoh terbayang ghope abg jonni.. ghase nok tumbuk peghut die mcm P Romli tumbok peghut Sarip Dol.. hihihi.. gabungkan kedue beloh tangan..KEdishhh !!!

24. sentiase ingatkan dighi.. sentiase la menghargai kawan...

25. aku tengoh senyum.. siap juge sudohnyee.. hureyyyy..

23 ulasan:

ckLah@xiiinam berkata...

Lepaih habeh baca entri ni, teman ucapkan 'Selamat Berkenalan'. Banyak perkaghe yang baghu diketahui...Hehehehe...

M a W a D D a H berkata...

ok lah tu kalu pandei makan...hihihi..

kakcik berkata...

Keghete ape yang mike bawok dengan kelajuan 25km/j tu yop??? :)

DKosongLapan berkata...

Salam CHor...
jenoh mike menjawap tag die....
naseb mike le CHorrrr

makdara TERdiva berkata...

wah! nama MDT pun ada tersenarai gak dalam 25 fakta tu eh! terharu ai..hikhik!

pst..pst..sila amik award paus putih kat belog MDT :)

eMMe berkata...

me pun rabun jauh, power 4.50 tauu...pakai contact lens, mE selesa Berkanta lekap!, thx no.12 tu, name mike pun tersenarai, syok nyewww... moga kite terus berkawan sampai bile2, walaupun di alam maya, tetap seperti pernah jumpe secara langsung, hehehe...

Suara Kalbu berkata...

Mak oiiiiiiii... panjangnya tag. Novel ke apa ni ? Hahahah... sekali sekala layan tag ok jugak kan. Boleh berkenal-kenalan dengan kawan bloggers.

Tak tahulah nape suka beno masuk sini walaupun nak paham few words dalam entry tu sangatlah....

Tapi takpe.. buleh rujuk dengan encik suami hihihi

Fiqas berkata...

sopan bebenor kome bawok kete ye yoep...

MOH KEMBARA berkata...

Salam, Yob Samad ni hensom kome...

kelisa_samudera berkata...

termasuk di dalam blog wajib tengok. tima kasih sahabatku.

a.samad jaafar berkata...

La tahzan...syukur pd Allah.. salam perkenalan dari saya juga..t kasih

a.samad jaafar berkata...

kelisa samudera.. sahabat yg terawal insyaAllah akan saya kenang..

a.samad jaafar berkata...

eMMe.. betui.. mcm teman kenei eMMe dlm dunia sebeno ghasenye..

a.samad jaafar berkata...

MDT..geng yang tak kulupakan..kihkihkih..

a.samad jaafar berkata...

D_08..takpe le yeop..demi kawan teman ikhlaskan hati..

a.samad jaafar berkata...

kak halima.. adeih..masyaAllah, tuhan yang maha pencipta..

a.samad jaafar berkata...

Fiqas.. stimroll motong teman pat lime kali tau hihihi..

a.samad jaafar berkata...

kakcik.. keghete lembu kot hahaha..

a.samad jaafar berkata...

MaWaddah..susah jugak nak belaja makan ni tau..kene skil yg tinggi hihihi..

a.samad jaafar berkata...

suara kalbu.. t kasih..saya sgt mhargainye.. pelan2..nanti terbiasa juga..insyaAllah saya akan selalu ke blog awak..

Abang Jonni berkata...

adeih.... senak peghot aku kena tumbuk... huhuhu...

aku rasa kalo kena tulis 50 cerita mesti lagi best kan.... huhuhuhu...

sekamar rindu berkata...

salam....

tido awal buat apa...layan blog dulu laa..

:)

Aku Dan Teksi berkata...

Sesekali dpt.berkunjung,Blog ini makin Top.
Perkenalkan Bahasa daerah membuat blog kita unik,ia lain dari yang lain,membuat kita cepat di kenali.
Wasalam..joyiman