Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Rabu, 13 Julai 2011

SEJARAH ITU BERULANG.. PASTI BERULANG !!!

Berikut dipaparkan sebahagian daripada wajah-wajah yang pada zamannya dianggap sebagai PENGACAU KEAMANAN.. PENCETUS HURU-HARA.. PEMBERONTAK YANG BERBAHAYA.. PENGGANAS.. PENGKHIANAT YANG WAJIB DIHAPUSKAN....
Mat Kilau

Dato' Maharaja Lela

Rosli Dhobi

Rosli Dhobi ditahan kerana Himpunan BERSIH ?? EH..!!!
Tok Janggut yang diaibkan

Mat Salleh


 Kini.. demi masa yang berlalu.. SIAPAKAH MEREKA DI HATI KITA ???
INGATLAH.. SEJARAH ITU BERULANG.. DAN PASTI BERULANG !!! 

Nota Hati : 
“Aku percaya, esok sudah tidak boleh mengubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini masih boleh mengubah apa yang akan terjadi pada hari esok.”

20 ulasan:

kakcik berkata...

Ya... sejarah akan berulang dan andai ada kesempatan mungkin kita berpeluang untuk melihat.

diana berkata...

tok janggut???
ngeri nya....

jurnal murahan berkata...

HIDUP HIDUP !

HIDUP RAKYAT !

amirah berkata...

kalaulah kita berpeluang melihat sejarah yg berulang..

kelisa_samudera berkata...

skang aku mula meragui adekah sultan2 dipaksa menandatangani malayan union. atau malayan union dibatalkan kerana kebangkitan rakyat sebenornya.

makdara TERdiva berkata...

tak tau yg mana 1 btul yg mana 1 tipu..konpius!

Encik MamaT berkata...

aku dah tak tau dah nak kata apa... sedihhh...

toyolkiut berkata...

hanya jauhari mengenal manikam..

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK berkata...

politik kotor mcm cilakak

ghost writer berkata...

entry ini jelas dengan quote blog:...mengambil semangat phoenix yang bangkit dari abu...

perjuangan tidak pernah kalah meski jasad menjadi punah.

a.samad jaafar berkata...

kakakku kakcik..
sya teringat waktu samy vellu kalah waktu pilihanraya dulu.. saya antara yg terlalu gembira..

a.samad jaafar berkata...

Diana..
begitulh adanya.. tok janggut difitnah oleh pemerintah dan diaibkan..

a.samad jaafar berkata...

JurnalMurahan..
Perjuangan mesti diteruskan..
err...lama enkau tak update blog bro ???

a.samad jaafar berkata...

amirah..
kezaliman punya tarikh luput !

a.samad jaafar berkata...

sahabatku kelisa..
jika pun sultan dipaksa.. mereka sepatunya bertegas dan bijak.. mereka bukankah payung rakyat..?

a.samad jaafar berkata...

MDT geng terdivaku..
kita mesti menjadi hakim yg adil..dengar dua2 pihak dan timbang2kan..

a.samad jaafar berkata...

En. mamat..
tiada yg kekal di dunia ini..dan kezaliman akan hancur akhirnya.. yakinlah..

a.samad jaafar berkata...

Kiut..
err.. tapi Johari kawan saya ni tak kenal Manikam..hihihi

a.samad jaafar berkata...

ORLANDO..
t kasih sudi ke sini..
politik dikotorkan oleh pemainnya..

a.samad jaafar berkata...

GhostWriter..
bangga bila blogger hebat sudi datang komen di sini..
Komen lu sgt menarik bro !