Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Isnin, 10 Oktober 2011

Hydro Caeplus

Laboh beno muke kawan aku mase die masuk ke bilik operasi tu. Tengoh maghoh la tuh ! Aku sape die.. pahtu bagi senyum 'geli-geli' ke die.. tapi idok dihajabnye[peduli]. Matenye nyegholang[bersinar] meghoh.. udoh ghope mate setan. Ape kenenye pulok kawan aku ni..

"Orang makin ramai yang suka menipu..!". "Dorang ingat aku ni apa ? Senang-senang je nak menipu aku..". Soghenye kuat. Die ngempahkan ponggong besonye ke sopa yang ade di depan aku. Aku beghenti menulih.

"Aku nak ngamuk ni .. Siap la Dr. Leha tu.. Kuang ajar betul la..!!". Sikit pun idok dipandangnye aku yang macam 'kucin kene luku' di depannye.

"Ape pasei pulok ngan bos kite tu.. ok je aku tengok"
"Ahh.. tak boleh percaya.. Dia buat aku marah ko tau tak.."
"Ye laa.. tapi kamu maghohkan ape ?". Aku masih ngan muke 'mintok kasut' ..
"Ntah.. aku lupa.. Tapi dia buat aku marah..". "Errr.. hari ni Jumaat ye Mad?"
"Haghi Isnin.. lambat lagi Jumaat..".
"Ohhh.. ok.. Eh ! Tadi aku marah sape ye..?"
"Dr. Leha.."
"Haa.. baru aku ingat.. Aku tak boleh sabar dah.. Aku nak jumpa dia kejap.. Bengang betul aku.. Jangan buat aku marah.. Silap-silap kene maki dia nanti..". 

Aku senyum je la.. ape lagi yang aku boleh buat. Kawan aku tu pun ngan muke palin ganaihnye teghuih bangkit.. laju-laju nuju ke pintu. Die nekad nok jumpe bos keme. Katenye, die nok tawu..ape pasei deme sanggup nipu die. Tapi idok sampei pun 10 minit.. Die datang balik.

"Mad.. tadi aku nok jumpe sape ye ??"
"Dr. Leha.. ngape?"
"Ngape pulak aku nok jumpe die.. aku nak mintak cuti ke ?.."
"Kan ke tadi kamu nok pegi maghoh die.."
"Ngape pulak nak marah dia.. dia baik.."
"Mad.. hari ni Rabu ye.."
"Idok.. Isnin.. lagi 2 haghi baghu haghi Rabu.."
"Eh.. Jom minum jom.. Aku belanja.."
"Pulakkk ??"...

14 ulasan:

shameel Iskandar berkata...

masih tercari2 maksud nape berlaku perubahan sikap dari marah kpd tidak. hehehe

eita berkata...

bila dah setat lupa2...ni...rasanya nak masuk pra nyanyuk ni....
cepat benor lupa nya..
errr...minum air ada semut kot...

Mohd Zulkhairi berkata...

X sabo nak menunggu sambungan cerita seterusnya........saspen betul. Aku ada gak kwn yg sakit cam itu...kesian kat dia.

Waqheh berkata...

sampei lupe haghi...tula byk sgt makan kepala ikan..

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Mad,

Dia ni ada short span memory ke? Sejenis penyakit mental. Macam watak ikan dlm citer 'Finding Nemo'?

ghost writer berkata...

sah sah.kawan kamu menghidap penyakit amnesia nih.

POHPALEH BURGER berkata...

hahaha.. sihat ke idok kawan awok tu..

Titisan Hujan berkata...

ni da cm cite ghajini la plak.lom pape udoh lupo

amirah berkata...

laaa...short term memory lost rerupernya kawan yob mad tu...huhu..kesiann

Jurnal Murahan berkata...

ce tampo sepam kawan kamu tu ahahhahaa yeop yeop

diana berkata...

kan bagus kalau ramai orang ada penyakit gini..
aman je dunia..
kita pusing ayat sikit dia dah lupa nak bergaduh ke apa..
hehehehhe

ckLah berkata...

Hihihi. Hilang stress selama seminggu mengadap anak-anak bermasalah di Psat AF01XAXXX membaca labon Perak MAD.


***Klini Dr Najiha di lot tepi pekan Parit tu, kawan sekolah ckLah masa di sekolah Taayah dulu yang punya. Dr Najihatus Saleha. Dr Leha? Hehe...

penjajah minda berkata...

dia lupa ke nyanyuk ke mabuk?

D_08 berkata...

uiiiii paghah kalo ghope ni......
tadi bukan main punye maghah.....tapi bagoihnye pulak......sekejap tu jugak le kawan mike tu lupe cho...... bahaye jugak ni.... jangan die lupe name die.... bini die..... anak2 die udah le....