Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Isnin, 17 Oktober 2011

Ragam Rumah Tangga??? [e-mail drpd.seorang kawan]


Saya tidak mengubah sebarang kata pun dalam entri ini.. bacalah setakat yang termampu..

Ayat Selepas Kahwin Sebelum Tido: 6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach. 6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah. ... 6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???! More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha 

Pakai Toilet: 6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh 6 bulan: Masih lama lagi ke nih? 6 tahu...n: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!! 

Balas SMS: 6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang.. 6 bulan: Trafik jam aah 6 tahun: K.. 16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe…. 

Dating process: 6 minggu: I love U, I love U, I love U. 6 bulan: Of course I love U. 6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U??? More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut…. 

Pulang Kerje: 6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih… 6 bulan : I’m BACK!! 6 tahun: Masak apa hari ini?? 

Hadiah (ulang tahun): 6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni 6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah 6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak.. More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer.. 

Telefon: 6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih 6 bulan: Eh… Your call… 6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!! 

Masakan: 6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! ! 6 bulan: Kita makan apa malam ini?? 6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI? 10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan… 

Memaafkan: 6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh 6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh. 6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!! 

Baju baru: 6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu 6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi? 6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU??? 

Merancangkan Holiday: 6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey? 6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight… 6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE! 

TV: 6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini? 6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah. 6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK .. More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

18 ulasan:

ghost writer berkata...

realiti..realiti..

haha.jawabnya makan hati jer lar selepas 10 tahun nanti.kantoi tul.

kakcik berkata...

Begitulah perjalanan kehidupan.

eMMe berkata...

yop, kamu yg mane satu? masih menten ke hok yg 6 minggu tu, hahahaha...harap2 gitu la yak, kalo tak pun hok yg 6 bulan tu....jgn la cam cite 6 tahun tu, sakitttt je nengoknye...

amirah berkata...

hehehe...nape agaknya jadi camni ek

Niza Romli berkata...

Alamak?? takkan 6 thn nnt cmni kot...harap takkkkkk la. huhu

Waqheh berkata...

keh3 ini standard kebanyakan orang kita bro...org barat berbeza bab ni..

diana berkata...

6 tahun tu tak mungkin la..
sebab akak kawen dah 6 tahun lebih pun masih ok macam baru kawen dulu..
tapi memang pernah la tengok pasangan macam ni..tapi dia jadi masa kawen dah dekat sepuluh tahun..
hahahhaha

cemomoi berkata...

memang patut pon tebiat dah terlebih, nak kena buang lepas 10 tahunnn

Aku Dan Teksi berkata...

Hakikat kehidupan yg harus ditempuh oleh semua org

eita berkata...

ini lah hakikat sebenar nya.....

insan_marhaen berkata...

teringat lagu p ramlee... kisah rumah tangga.

ibu addin dan nasa berkata...

Alhamdulillah dah 10 tahun kahwin, masih mcm baru 6 bulan kawin....syukur.

penjajah minda berkata...

hahaha betul sangat..

Abhamz berkata...

salam, kalau ikut macammana Rasulullah SAW berumahtangga, takkan jadi mcm tu....

shameel Iskandar berkata...

itulah realiti, bila kasih terhakis dan sayang terkikis. terhakis dan terkikis sejajar dgn peningkatan hayat rumah tangga.

bagaimana utk mengatasinya?

shameel Iskandar berkata...

Dulu pernah saya tulis sebuah cerpen yg ada menceritakan ttg terhakis dan terkikisnya kasih dan sayang dlm rumah tangga.

http://www.bicaradariaku.com/2010/01/puteri.html

ckLah berkata...

Kalau dah 20 tahun macam ckLah ni? Hehehe

D_08 berkata...

errrr... tersentap pulak ghasenye...
banyak yang terkene awok..... kekeke... tapi itule kenyataan nyeee