Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Sabtu, 8 Oktober 2011

Mistikal Lara..


teman..
kelmarin aku berdiri lama di luar pintu
aku terlihat kamu menangis
kubiarkan kamu habisi tangismu 
mungkin begitu lebih baik buatmu

waktu aku melangkah masuk
sengaja aku berpura-pura tidak bena
gagal mengendus laramu
yang kamu simpan sejak dulu

teman..
seperti yang pernah aku katakan 
bahawa hidup ini adalah lautan
pastinya banyak gelora daripada tenang
namun, tetaplah kamu bermohon kepada tuhan
moga senantiasa diberikan kekuatan
yang bernama sabar dan redha... 

33 ulasan:

delarocha berkata...

hidup takkan bahagia selamanya, takkan kecewa selamanya.

The Missed Calls berkata...

Bahasa yang indah dan mengasyikkan...andai saja aku mampu melahirkan sebuah puisi nan indah

~SaL IjOu~ berkata...

Aku suka amat entri ini~
"hidup ini adalah lautan
pastinya banyak gelora daripada tenang"

Bila hatiku perit..aku menangis sepuas hati..& terus bangun kembali..bermohon pada Tuhan diberi keteguhan iman dlm meniti hari~

kakcik berkata...

Assalamu'alaikum Adikku Samad...

Hanya Allah tempat pergantungan kita.

insan_marhaen berkata...

teman,
aku menangis kerana melihat semalam
wajahnya hitam...

a.samad jaafar berkata...

insan marhaen..
hahaha... tak bleh blah !

a.samad jaafar berkata...

delarocha..
betul. dan jgn mengharap kebahagiaan itu sentiasa ada..

a.samad jaafar berkata...

The Missed Calls..
tentunya TMC lebih mampu drp saya.. dan kalau mahu membaca kata2 yg hebat, jgn lupa follow blog bro GhostWriter.. dia sgt hebat di mata saya..

a.samad jaafar berkata...

The Missed Calls..
tentunya TMC lebih mampu drp saya.. dan kalau mahu membaca kata2 yg hebat, jgn lupa follow blog bro GhostWriter.. dia sgt hebat di mata saya..

a.samad jaafar berkata...

~Sal IjOu~
menangislah..krn kita ini manusia..

a.samad jaafar berkata...

kakaku kakcik..
Allahlah tempat kita bergantung..

intan.maisarah berkata...

assalamualaikum
terima kasih atas coretan ini
walaupun kamu tujukan pada yang lain
tapi tetap beri sedikit kesan pada aku saat aku membaca bait bait nya
terima kasih :)

a.samad jaafar berkata...

intan maisarah..
waalaikumsalam.. ini juga buat kamu..jgn selalu bersedih yak..

diana berkata...

tangisan boleh meredakan tekanan..
ada orang bila menangis suka dipujuk..
tapi lebih ramai yang bila menangis lebih selesa bersendiri.lagi dipujuk lagi kuat tangisan tu..heheh..

walau seribu teman2 yang datang memujuk,lebih baik kiranya kita adukan pada yang maha esa..

ghost writer berkata...

seperti hidup itu adalah lautan,maka kita menjadi sebahagian dari lautan.tidak pernah gentar dan terkalah pada suatu yang bergelora.

Jurnal Murahan berkata...

pergh teman..


kalau baca sambil dengo lagu brothers lagi layan ahaha

roha berkata...

jangan bersedih....

MOH KEMBARA berkata...

Assalamualaikum Yob,

Ater idok ke Yob pujuk dan belai? Atau adakah dia lebih rela melayan lara dia sorang2? Kekadang manusia ni bila lara dia menyorok, pastu kata dia kesorangan, tapi dia yg sorok kesedihan. Tak tau camner nak handle.

Sufia Mahzan berkata...

tak reti nak mengulas sajak ni tapi saya sukakannya :)

Cuma hujan akan berhenti dan matahari akan kembali bersinar

eita berkata...

eita dah lupa bila kali terakhir menangis......sbab eita dah jenuh menangis...

Titisan Hujan berkata...

menangislah kerana Allah

cik Kartun berkata...

teman ketika duka payah nk cari..T__T

Abhamz berkata...

salam, sentiasa memohon perlindungan dan petunjuk dari-NYA

a.samad jaafar berkata...

diana..
Allah lah sebaik2 tempat mengadu..

a.samad jaafar berkata...

ghostwriter..
komen lu cukup menarik !

a.samad jaafar berkata...

JurnalMurahan..
hahahaha.. no komen!!

a.samad jaafar berkata...

roha..
t kasih sudi singgah ye..

a.samad jaafar berkata...

kak halima..
geli ah nok membelei oghang jantan..

a.samad jaafar berkata...

sufia mahzan..
rasanya ini belum layak dipanggil sajak.. sbb, mmg saya tak pandai bersajak hihihi.. apa2 pun, t kasih sudi ke blog saya..

a.samad jaafar berkata...

eita..
aeikk...minah rempit pun cengeng ke???

a.samad jaafar berkata...

titisan hujan..
tapi lebih ramai yg menangis krn manusia...pelik kan?

a.samad jaafar berkata...

cik kartun..
andainya kita punya sahabat..alangkah..

a.samad jaafar berkata...

abhamz..
semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah hendaknya..