Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Jumaat, 24 September 2010

PES BUK (FACEBOOK)..Antaghe Jasenye(Jasa)

Ingke yaamat-amat deme belabunkan he Pes Buk...Mun nengokan labun deme, Pes Buk ne idok ade la yang ngatahnye. Kate deme, puah nyembang Mad. Nyembang ngan kawan sane kawan sini. Dapat kawan itu dapat kawan ini. Aku ngange nengo deme belabun. Bile deme tawu aku idok join Pes Buk tu, mampuih aku kene kutuk ! Kununnye koman beno la aku ni.. Ate, atah semangat kekawan...  ade yang oper(offer) nok mukok akaun Pes Buk untuk aku yang hine dine nih. Bukok la sudohnye...  Dalam mase yang same aku pulok buat blog yang tengoh kome bace ni la..

Pes Buk ngan Blog aku ni bermule pade 16 Mei 2010 yang sudoh.  Blog aku tinggeikan gitu je... Pes Buk aku intei secaghe nyoghok-yoghok daghi deme. Segan juge memulenye.. Due haghi beghikutnye aku bukok Pes Buk lagi. Punyei la seghonok..  bejujuih(berderet) kawan-kawan mase belajo dulu 'add' aku.. Engkohnye deme udoh lame nyaghi aku. Ghindu la gamoknye yak ? hihihi..   Dalam mase kughang due minggu hampir semue kawan-kawan aku jumpe balik. Yang behnye.. kawan-kawan yang 25 taun idok jumpe pun ade. Betui le deme caghi aku. Tapi aku sebenonye heghan  to.. bulih deme ingat aku lagi.. Nok ngaghap aku.. ehemm.. ehemm..  Nyemedang ilang ingatan kome woo..  Usoh la kome maghoh kan aku yak..

Ergh...  aku pulok sudohnya mabuk nyembang. Pantang lapang..  Pes Buk la jawabnye. Duduk tecogok depan kompute sampei jam due tige pagi jadi biase... Pegi keghoje mate pun meghoh macam mate setan je!  Siang ghope nyesei yaamat-amat bejaga... tapi malamnye nyembang lagi. Due tige pagi lagi.. macam idok sengajeeee je gayenye... Keme pun udoh buat reunion doh..  reunion kekecik dulu kate dideme. Sekali ngan kawan-kawan mase U .. sekali lagi ngan kawan-kawan mase sekoloh di SMKRMM dulu. Huii.. seghonok kome..  idok tawu la aku nok nyakapkan.. Tapi baghu je nok masok 4 bulan bePes Buk...  aku mule ghase lain macam... 

Aku sambung pada catatan yg lain la yak hihihihi.. Soghi D_08.. pembawok mike la ni... 


2 ulasan:

DKosongLapan berkata...

Salam CHor.....
awok punye seghonok bace entri mike....
tetibe tersedak pulakkk......
ghopenye ade yg nyebut.....
takpe.....takpe...sambong camtu baghu saspen.......
awok sekaghang awok pesbuk udah jaghang menjengok.....udah boring........ awok seghonok berblog sekaghang niii...udah macam oghang gileee

a.samad jaafar berkata...

takpe bblog nih..meransang otok kite.. idok le bekarat..lagi pun mike ghajin nulih.. baguih tu