Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Ahad, 21 November 2010

Catatan Seorang Sahabat.. terima kasih !!!


Mengikut tarikh yang tertera pada blog sahabat aku ini, cerite di bawah ditulis pada Sabtu, 2009 Januari 31...lame dah tu.. Blog aku ni pulak baru lebih kurang 4 bulan beroperasi. Aku copy -paste sebagai koleksi peribadi dalam blog aku ini.. juga sebagai tanda menghargai apa yang dinukilkan.. Tiada sebarang perubahan yang aku buat... Buat Anjang.. terima kasih.. aku sangat menghargainya...

Aku dan Sahabat

Gambar 1
Gambar 2
Gambar 3

Aku nak cerita tentang seorang sahabat baik aku. Mula-mula aku jumpa dia aku tak berapa suka kat dia ni termasuk ngan geng-gengnya. Makin lama aku makin baik ngan dia ni. Mungkin sebab aku ngan dia ada minat yang sama Muzik. Tambahan pula masa kat Hostel di UKM bilik aku ngan dia berhadapan. Kadang-kadang masa zaman kering duit jenuh cari duit syiling celah katil bawah tilam. Dapat duit pergi kat shell bandar baru bangi beli maggi. Kadang-kadang pukul satu pagi.kadang-kadang pukul 3 pagi.

Kat Hostel memang selalu buat kolokium (nyembang sampai pagi). Kadang-kadang ramai yang join. Dari situ kami selalu main gitar bersama. Suara dia memang sedap. Nyanyi la lagu apa pun penghayatan dia cukup sempurna.Pernah hasil galakkan dia aku dapat tempat kedua dalam pertandingan karoake. Memang Happening zaman tu. Kalau bab main gitar bagi kat maun lagu apa pun boleh main. Memang skillfull.

Pernah sekali aku ngan sahabat aku ni ke Petaling Street dalam hujan lebat. Sebenornya tak de plan pun. Tiba-tiba je entah macam mana boleh Sampai ke Petaling street. Bukan ada apa-apa pun saja jalan-jalan. Satu perkara yang aku suka tentang sahabat aku ni dia ni sangat berani dalam banyak tindakan dan keputusan. Aku sangat percaya satu hari nanti dia boleh berjaya. Itulah Sahabat aku Abdul Samad bin Jaafar. Tengok gambar-gambar kenangan aku ngan Samad.

Gambar 1 : Samad (yang tengah nyanyi) dan Awie masa pertandingan kesenian inter blok (eerrr.. mane gambonye ?..tanye le kat sahabat aku sendighi hihihi..)
Gambar 2 : Persembahan sempena lawatan pelajar universiti songkhla
Gambar 3: Sama seperti gambar 2

17 ulasan:

makdara TERdiva berkata...

yg kita tak suka tu yg slalunye jadi suka.. eh!!!

Encik Gorilla berkata...

yg pakai baju putih tu ke.... keh keh keh.... ni masa zaman muda remaja la ni.. huhu..

wahida berkata...

tgh nyanyi lagu ape tu?

kakyong berkata...

yob samad ni tak reti lagi nak letakkan backlink ya... nak gak tahu apa link blog kawan yob tu... ;)

a.samad jaafar berkata...

MDT..ehemm...ehemm.. lain mcm je komen tuh.. hihihi.. ooo...paham2.. mcm budu.. memole idok suke..bile ghase baghu suke yak...

a.samad jaafar berkata...

Mr Gorilla.. tu gambo aku baru pas potong rambut tu...baik la kunun hihi..

a.samad jaafar berkata...

Kakyong.... gtu la lebih kughang... uii.. koman betui teman ni..hihihi

a.samad jaafar berkata...

wahida... n3 berikut ni..kesah org sabak.. bace ye.. dan cuba teka sape sebenarnye

eMMe berkata...

Salam Yop Mad,
mmg byk kenangan manis masa zaman di IPT, me pun ade kenangan gak, buat persembahan dikir barat, kami menang, hehehe....

alienelliz berkata...

kadang2 best juga lepak ramai2..hehe tmbah2 kalau dpt bg kenangan..pehh!!! masyukk..haha

Solihin Zubir berkata...

mesti suara gempak nie.. hehe..

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Samad, gambor kecik bebenor...tak nampok batang idung. Tapi yg nampok entry pasal laksa. Nok gi baca!

a.samad jaafar berkata...

eMMe.. teman dulu idok dibagi masuk pertandingan nyanyi kat kampus.. kununnye udoh tahap star hihihi.. tapi idok pulok beghangan jadi penyanyi..saje suke2..

a.samad jaafar berkata...

Kak Halima.. Laksa tu kesoh teman mase tingkatan 3 tu..

a.samad jaafar berkata...

Solihin.. dulu metal..sekaghang Maher Zain.. stop nyanyi bila kawin.. nyanyi masa bawak kete je.. anak2 suka dengar ayahnya nyanyi.. mcm once kata deme hihihi..gila..

a.samad jaafar berkata...

alienelliz..huih..susohnye nak ngeja nama nih..setiap kenangan sama ada duka maupun suka..semuanya manis bila dikenang..

DKosongLapan berkata...

gile ganeh mike zaman mude2 dulu ye Chor........ mase ni mesti mike tak layan lagu Selimot putih....lagu NadaMurni....lagu the Zikr... kan...kan....