Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Khamis, 25 November 2010

Merancang Jantina..Nok Anak Jantan ke Pempuan..?

Emmm.. Aku tawu la.. kome banyoknye idok la kisoh pun.. dapat anok jantan ke pempuan. Yang pentingnye dapat yak.. Bagi yang anok doh bejujuih tu, kene syuko la kome.. Jage deme betui-betui.. deme tu amanoh. Bagi yang belum ade rejeki tu, sabo..pelan-pelan.. insyaAllah ade la nanti tu. Kekadang to.. aku simpati ngan deme yang belum dibagi anok.. Deme sanggup beghabih duit dan tenage untuk mendapatkan anok. Ade juge yang mengalami tekanan. Kesian deme. Aku ade kawan pempuan yang udoh due tige kali ngadu ke aku tentang masaeloh ni.. siap teghoyok kome ! Betui.. Aku pun macam nok teghoyok same.. teghoyok sesikit la.. 

Tapi sekaghang ni aku bukan nok belabun hei nok buat anok kome.. Caghe buatnye same la kan.. Tinggei lagi, jadi ke idok je la.. OOpppss..! Aku nok kongsi ngan kome tentang kaedah sains dalam meghancang jantina anok.. Nok jantan ke pempuan kome ? Bile melibatkan fakta ni.. aku idok gheti belabun peghok.. Kene bahase buku.. hihihi.. Bagi yang beminat, moh bace...

Antara kaedah sains perubatan dalam merancang jantina anak :

1. Kaedah bayi tabung uji - Pasangan boleh memilih benih mana yang hendak diaktifkan untuk mendapatkan jantina yang dikehendaki. Kaedah ini ramai yang kurang berminat kan ? Lagi..

2. Kaedah pemisahan benih - Ketika proses pemilihan benih, doktor akan memilih Kromosom X(benih) dari lelaki, sekiranya pasangan inginkan anak perempuan ataupun mengambil kromosom Y dari lelaki untuk mendapatkan anak lelaki. Benih itu kemudiannya disuntik ke dalam rahim perempuan.

3. Kaedah pemakanan - Sekiranya pasangan inginkan anak lelaki, dalam tempoh dua atau tiga bulan sebelum hamil, pasangan dinasihatkan supaya banyak memakan makanan yang beralkali seperti kerang, sotong, udang dan ketam. Makanan ini mengaktifkan Kromosom Y yang membentuk janin lelaki. Manakala untuk mendapatkan anak perempuan, pasangan perlu memakan lebih makanan yang berasid seperti buah-buahan yang masam. Kromosom X untuk janin perempuan sangat aktif dalam keadaan berasid.

4. Kaedah hubungan kelamin yang terancang - Sekiranya lelaki cepat mencapai ejakulasi atau waktu itu benih perempuan sedang mengalir, maka besar kemungkinan janin yang bakal terbentuk adalah lelaki.

5. Kaedah mengesan tahap kesuburan - Kesuburan dikesan melalui air kencing menggunakan ovulation test. Sekiranya garis penunjuk dalam alat itu berada sama dengan bacaan bertulis control, maknanya positif. Pasangan akan dinasihatkan supaya melakukan hubungan kelamin dalam tempoh 24 hingga 48 jam selepas ujian itu bagi mendapatkan anak lelaki.

Ape macam kome ??? Nok terey ke idok ? Apa-apa pun... kita cume bulih ghancang.. yang menentukan tuhan. DibagiNya anok pun udoh cukup syuko yak.. Kome anggap la ape yang aku labunkan ni sekado suke-suke je to.. Mun kalo nok terey bulih je.. Err.. kalo mane-mane kaedoh tu menjadi, bagi tawu aku yak.. hihihihi.. 
BABAI.. BABAIIII KOMEEE...!!!

21 ulasan:

Fiqas berkata...

info yg baguih nih...awok dah ada sorang hero...heroin jek belum lagik....:)

eMMe berkata...

Dr yop Mad, kalo boleh me nok anok kembo
sowang laki, sowang pompuan
tak yah beranok banyok2 kali
hehehehe...
mesti la nok anak, at least ade la sowang ke dua ke empat ke...

makdara TERdiva berkata...

sekarang jugak terai..eh!
2 thn lagilah nampak gayanyer..haha!

wahida berkata...

saya teringin sgt nak anak pompuan...mmg nak try ar pas ni..tapi saya x brapa gemar makanan yg masam...tapi x pe...saya gigihkan jugak utk menelannye....
thanks 4 ur info!!

one2paii berkata...

teman idok le kehsah anok ape pun..teman redho jerk allah nak bagi ape2 pun..yang penting kedua2nya selamat

Ummi Hanie berkata...

alhmdllh...awok dah ade 2 psg anak..oghang kate dah cukup set ... hehe...bagi awok dgn laki awok ghase mcm sikit bebenor 4 tu..eceehhh...semuanya rezeki Tuhan ye dak..betoi le kate yop samad tu,jage ank elok2,amanah...besar !

omputeh punye kajian ni le yg boleh pilih2 jantina bby

tinuj berkata...

Yop Mad,

Kiteni oghang jantanni senang aje caghi oghang betine yang dah ade anak lelaki/pompuan x payah nak meghancang dan kaedah mike tu buang ketepi. Syarat nye mintak ijin daghi denye tu dulu...Keh....keh...keh...

a.samad jaafar berkata...

fiqas.. pelan2 ye.. kalo sepasang best jgk kan ..

a.samad jaafar berkata...

eMMe..saya pun dapat anak selepas 2 tahun Me.. takpe..honeymoon lagi hihihi..

a.samad jaafar berkata...

wahida.. err..biasanya pempuan suka yg asam2 ni..awok lain pulak ye..

a.samad jaafar berkata...

MDT..2 tahun ??? oh..mengape begitu my pren ??

a.samad jaafar berkata...

TinuJ..mike punye labun juge handei..Ngelenyo bebeno bunyinye..tp... teman sukeee...kihkihkih

a.samad jaafar berkata...

Ummi Hanie.. syukur..rezeki tu..teman ni saje2 je ni..

a.samad jaafar berkata...

one2pai.. betui tu betui.. ehh..mike doh kawein ke ? sangke teman mike ni oghang mude..hihihi

kakyong berkata...

tak pernah merancang nak anak lelaki @ perempuan... ;)

udoh anak 3 baru tau mcm2 tips utk dpt anak by jantina ni... hehehee

MyZone~theUn4given berkata...

saya belum kahwin lagi..x dapat nk merancang..hihihih

MyZone~theUn4given berkata...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

http://theun4givenii.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob, Yong dah ade 3 anok tiri yang loving, cukup dah tu. Kalau beranok camner nok menyongket!? (Sebenornya tak buleh beranok! ha ha!)

DKosongLapan berkata...

Salam CHor....
awok ni tak kesah sangat pun bab2 jantina anak ni.....ape yang Allah nak bagi ....awok teghime....aseikan anak sihat walafiat.....udah leee.......

kelisa_samudera berkata...

ade satu lagi wehhh. awok mace kalo nok dapat anak laki, gi hanimun kat tempat sejuk. kalo nok dapat anak pompuan plak gi kat tempat paneh. tapi idok le plak awok tau betui ke idak. errrr, kalo nak dapat anok mate bighu camane plak? dr samad ade petuanya tak?

eMMe berkata...

yop mad, me ade kempen kat blog mE, ade mase sila la jenguk, n, kalo nak vote mE pun boleh...terima kaseh...