Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Selasa, 2 November 2010

Sempadan Negara

Terima kasih kepada pemilik KondaKondi.com yang sentiasa memenuhkan peti email saya dengan entri-entri yang baharu. Di bawah adalah satu lagi bahan yang menjadi koleksi saya...
Sumber : KondaKondi.com


Sempadan negara amat penting kerana ia melambang kekuasaan sebuah negara. Tapi tahukah anda bagaimana sebuah negara itu menandakan sempadannya dengan negara yang lain? Kadangkala tanda atau simbol sempadan ini sangat unik dan ada yang sangat indah bila mata memandang. Berikut adalah gambar sempadan negara setiap dunia.

Holland dan Belgium

Sepanyol dan Portugal

England dan Scotland

Algeria dan Morocco

German dan Czech

Spain dan Perancis

India dan Pakistan
knlkjg

USA dan Mexico

Kanada dan USA

Paraguay, Argentina dan Brazil

Europe da Asia

Bosnia dan Croatia

China and Pakistan

USA dan Cuba

Itali dan France

Malaysia dan Indonesia

Korea Selatan dan Korea Utara

India dan Nepal

Uzbekistan dan Turkimenistan

Arab Saudi dan Yaman

Sweeden dan Norway
Turki dan Greece
Turki dan Greece

13 ulasan:

makdara TERdiva berkata...

wowwwww! amazing!..x sgka plak Europe bersempadan dgn& asia :D

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Samad,

hah teman pun ada gambor2 ni kawan antor tahun lepas, interesting.Ingat ari tu nak buat entry tp teman buat entry orang buat aji dulu. Takper ler nengok same2. Yong Makdara kalau Yong dok Istanbul, buleh cross Asia dan Eropah tiap2 ari!

eMMe berkata...

dekat je, leh la pegi sana...hehehee....

kelisa_samudera berkata...

menarik. sempadan lambang kedaulatan. mesti ada cerita menarik di sebalik semua tu.

tinuj berkata...

Terima kasih yop,
Ghalit dan lugu teman ngelihnye

a.samad jaafar berkata...

TinuJ : Teman tesentuh nengok gambo sempadan bosnia ngan crotia tu..

a.samad jaafar berkata...

Kelisa : Betui tu...haghap dapat tawu juge ceghite disebaliknye kan..

a.samad jaafar berkata...

Moh Kembara : Kalo ade gambo yg lain sikit..kongsi2kan le yak...

a.samad jaafar berkata...

eMMe : Moh le kite pegi... salin baju cepat ...jap lagi teman amik kat ghumoh yak hihihihi

one2paii berkata...

kat kawasan umah gua nie pun jiran2 de sempadan gak, siap ada tembok lagi antara rumah jiran2,.tuhpun slpas renovate umah depa..jiran ..jiran

Encik Gorilla berkata...

huahuahua... mmg best..

a.samad jaafar berkata...

one2paii : Kununnye nok nampok mewoh le tu kot hihihi.. amacam rambut ? hihihihi

a.samad jaafar berkata...

Gorilla : Aku curik ogahng punye tu.. tu yg best tuh..hihihi