Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Jumaat, 23 Disember 2011

dalam kelambu menyalak bulan..

kau hilang dalam terang
tanpa tapak dan bayang
.
.
.
namun aku tetap percaya
tentunya kau masih setia
mengintai aku di sebalik awan
terus bersikap kejam
membiarkan aku telanjang
dalam kelambu menyalak bulan...


psstttt... aku tak ada idea nak berkongsi cerita
maka, merapu lah jadinya.. huhuhuhu

25 ulasan:

missSenget berkata...

cik mad..


takpaham.....

tak elok laa telanjang2.. :P

amirah berkata...

puitisnyaaa...fuhh..ni masa zaman bercinta2 ni mesti byk idea ye dok...hehehe

Ayen... berkata...

Tu lagu ke puisi ke sajak ke bang?siap ada telanjang2 lagi tu,hahaha...

~SaL IjOu~ berkata...

kalo puisi..mesti dtg dari pengalaman ..
lalu diluahkan dlm bentuk tulisan yg punya
maksud tersirat & penuh makna~ itu bukan merapu..
itu seni
namanya~hehe ;p

? berkata...

kalau dh tau si dia mengintai,
jngn la telanjang..
kang ada lak yg amik gambar masuk blog kan..

hahaha..

nice puisi..

Panglima Muda berkata...

salam... dahsyat tajuknya

penjajah minda berkata...

hehe nice bro..

diana berkata...

kat siapa la dia dok letak harapan tinggi tu??
kalau dia dah betul2 pergi kena la cari pengganti..heehhe

atuk berkata...

Assalamualaikum A Samad

yg hilang.. usaha ganti yg baru..Insyaallah, lebih baik

Wassalam

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Mad,

Buleh boh xxx-rated kat sini?

Abhamz berkata...

salam, saya mmg lemah sikit bab2 puisi ni....

eita berkata...

dalam makna tu...
bawak2 lah bersabar yob.....

tajnur berkata...

Assalamaualaikum wbt
Nasib baik le tajuk entri ni,`dalam kelambu menyalak bulan..`. Udoh kemabon ke mate teman ni. Ate teman ingatkan,`dalam kelambu menyelak bulan..` boleh le teman tuwee ghalit dengor bersama. Idok ke siJessica gepren kita sama2?

a.samad jaafar berkata...

Tajnur..
boleh tak bagi email mike kat teman.. kot2 bulih besogheih kite ni..ni email teman :a.samadjfr@gmail.com

Fiqas berkata...

berbahasa puitis nampaknya..

a.samad jaafar berkata...

fiqas...

lama menunggu.. saya cuba masuk blog fiqas tapi malware pulak mengganggu..apa khabar sahabatku?

Pembunuh Tanpa Bayang berkata...

merapu kamu bisa meninggalkan baris kata yang punya makna,kan =)

Rain berkata...

setuju dengan sal. ini seni..

marah nyamuk, jangan dibakar selimut/ kelambu.. eh?

Deru Ombak berkata...

Kesian nyer...

Titisan Hujan berkata...

malu tapi mahu la tu

insan_marhaen berkata...

berhentilah berangan. hidup kena berpijak di bumi kenyataan...

Cikya berkata...

cik mad,

menyalak bulan..sekurang bulan dengar.
diam menunggu seperti pungguk,
siapa tak sedar..

Sedar salak dalam kelambu. Bising, kita juga yang bingit.
salak pada yang tuli juga sia.

kita nak salak siapa? secara terbuka?
kang diludah pula...

:(

~SaL IjOu~ berkata...

Samat pagi Samad..~
hehe, iye, kite mmg basuh kaki sblom tido~ ;p

Deru Ombak berkata...

Mana n3 baru ?.. Xkan dok dalam kelambu lagi. :)

Queenie berkata...

ekekeke...

apa yg disalak dalam kelambu tu dik Mad oii...telanjang pulak turr...
haishhh...dah nak masuk 2012 ni..moh kita cepat keluar dari kelambu mambu tu....

psst...tapi mmg cantiklah sajak tuh hehee...