Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Isnin, 28 Februari 2011

saje jee..


Fahami yang tersirat disebalik yang tersurat...



seorang sahabat saya berkisah...


katanya dia ada nombor telefon tuhan.

katanya lagi : nombornya 24434 (fahami yang tersirat)

katanya lagi : kalau siang "line busy".

katanya lagi : kalau nak lebih "clear" selepas tengah malam (fahami yang tersirat)

kalau nak cakap, katanya "berbisiklah"....





terima kasih buat sahabat lama: Mohd Fadhil Talib

9 ulasan:

Encik MamaT berkata...

samad.. itu no yang wajib tu... lom kira yang tak wajib... hehe... waktu yang clear tu yang susah nak kol.. kita ni yang tak jaga bila di panggil..

makdara TERdiva berkata...

memang tersirat lg tersurat

i like this N3 :)

M a W a D D a H berkata...

terima kasih jugak...:)

tersirat yg susah nak huraikan secara tersurat dan tersirat itu merungkai segala yang tersurat...

paham tak...:)

a.samad jaafar berkata...

en mamat..itu la masalahnya kita..kalau bukan hari ini, harap2 suatu masa kita akan semakin kuat berdamping dengan-Nya..

a.samad jaafar berkata...

MDT..hmmm.. t kasih ye.. agaknya MDT suka yg ringkas2 gini ye..

a.samad jaafar berkata...

mawaDDaH..err.. paham-paham...hihihi..

kelisa_samudera berkata...

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah : 45

toyolkiut berkata...

faham dan jelas..
pernah baca tentang 'ber sms dengan Allah?
boleh cari kt blog kereta mayat..
sangat menarik..

Fiqas berkata...

menarik... penuh pengisian yang tersirat..