Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Selasa, 1 Mac 2011

dari maya jadi nyata..pertemuan dgn KELISA SAMUDERA dan D_08

Sabtu : 26-02-2011

Anok buoh aku kawin. Majelihnye keme buat kat Dewan Kolej Islam, Bukit Chandan. Keme buat situ sebab pasangan anok buoh aku ta kawin ngan oghang sebeloh ghumoh je. Betui-betui sebeloh ghumoh. Kabonye, deme bekawan sejok kecik lagi. Hmmm.. idok la keme tawu.. Pandai yaamat deme bedue ta nyorok hei hubungan deme yak. Yang baguihnye, memasing lebih numpu hei belajo daghipade galut nok becinte-cinte.. Soghang jadi doktor.. soghang jadi engineer. Tepikio juge keme.. idok ke deme tu bedating-dating yak.. Tawu-tawu je deme kabo nok betunang tawun lepaih dan kawinnye pade sabtu baghu-baghu ni..

Ate, aku ngambik kesempatan la nok jumpe ngan  kawan-kawan blog aku. Keme idok peghonoh jumpe to. Kenei secaghe maya, bok labun oghang sekaghang ni yak ?. Sebetuinye.. keme udoh cube jumpe sebelum ni.. tapi belum rejeki nok jumpe. Lagipun aku teghuih teghang cakap la.. aku segan nok jumpe oghang-oghang yang hebat macam deme ni. Tapi.. mun ikutkan ati yang ghendah dighi yaamat ni.. bile nok jumpenye ?? Empat name yang telintaih di kepale aku.. KELISA SAMUDERA.. D_08.. WAGHIH KUALE dan SHAROUK(NGONYEN NYONGEN).. Lah-lah, aku ambik keputusan, yo la aku tes jumpe ngan yang lebih mude dulu.. aku pilih KELISA SAMUDERA ngan D_08.. Ya Robbi.. bukok di tuhan ati-ati deme untuk jumpe ngan aku. Huiih.. best woo..!

Ghingkah ceghite la yak ?

Lebih kughang pukui 12.30.. KELISA SAMUDERA talipon aku.. udoh sampei ni Mad wehh..kate di die..  Ngelebang la aku pegi nyaghi die kat luor dewan. Die datang ngan oghang ghumohnye yang cantik.. baby yang comei yaamat. Ate.. bepeluk-peluk la kemenye..hihihi.. Aku haghap, bau badan aku idok la pengor, busuk mase tu yak KELISA... KELISA SAMUDERA macam yang aku jangke.. Oghangnye tenang, begaye oghangnye... geghak badannye menggambokan die oghang yang bijok... sopan.. meseghe(mesra).. behati-hati bile belabun. Aku bekenan ngan die nih.. Musti kamu tekejut yak KELISA.. Udoh tue ghopenye Samad ni ... hahaha..

Pahtu, keme nunggu si D_08 pulok. Die lambat sebab ade hei katenye.. Idok la aku kesoh pun.. janji sampei. Lagipun D_08 datang jauh daghi Ipoh. Lebih kughang pukui 4 baghu die sampei. Sekali lagi.. adegan peluk memeluk jadi lagi kome..hihihi.. Die pun datang bawok oghang ghumohnye yang comei yaamat.. tige anoknye yang ghenik-ghenik lagi pun diangkut same. Memang meghiah kelaku D_08 ni komeee.. Aku suke tengok muke die ngan oghang ghumohnye to.. macam adik beghadik.. deme betui-betui meseghe. D_08 ni macam blog die juge.. simple oghangnye.. begaye setanding KELISA.. kuat ketawa ghope aku juge.. aku ghase die punye pegaulan yang luwah.. Caghe die belabun memang sesuei beno ngan caghe die nulih di blog die..

Buat KELISA SAMUDERA dan D_08..
Aku bangge dapat bersahabat ngan kome.. betui-betui bangge.. Haghap kome idok seghik jumpe aku lagi yak. Ape yang kome tengok kat aku pade haghi itu.. gitu la aku.. Seoghang 'oghang' kampung yang seghebe kughang. Aku idok pandei hipokrit.. aku sentiase jadi dighi 'aku' yang sebeno-benonye.. Jauh di lubok ati aku.. ghase segankan kome tetap ade. Tapi aku pandei kabe..hihihi.. Buat D_08.. nyemah mike idok dapat makan haghi tu yak.. Ghase ghalat beno teman to.. Makan kodoek-kodoek oghang je mike.. Jumloh yang datang pade haghi tu, kabonye.. idok kughang daghi 2 ribu oghang.. silap budget la abang aku tuh !!! Maap bebanyok yak D.. 

Pstt... 
Aku ghimah bile kendughi dalam dewan yang beso-beso nih.. Aku lebih gemo makan kendughi di bawoh-bawoh pokok.. duduk-duduk ataih tunggui kayu.. aku suke pade nyamannye kampung..

Antaghe blogger lain yang aku teringin nok jumpe.. MDT.. EMME.. KAKCIK SEROJA.. WAGHIH KUALE..SHAROUK.. FIQAS.. TOYOLKIUT.. MOH KEMBARA.. ABG JONNI.. EN MAMAT.. APE ??  CKLAH..?? NAK.. TAPI AKU BETUI-BETUI SEGAN NGAN DIE.. HIHIHI
Tapi nok ke deme jumpe ngan aku ????

19 ulasan:

toyolkiut berkata...

dr siber ke alam nyata..
klau sdara kelisa tu mmg TK boleh jangka orang ia camne.. tp D_08 tu blh bilang ngn jari, br bbrapa kali singgah blog tu, jd xtau nk byngkan macam mana orang nye..
emm?
TK pun trmasuk dlm senarai jg ye..

ckLah berkata...

Aisey...teman bukan tak nak jumpa Yeop. Tapi teman ni pemalu, introvet, kuat makan...hahahaha. Lagipun...idaklah teman sanggup mengkala nanti adegan peluk-pelun tu beghulang...hahahah -teman gughow ye!


Bau le teman tau makne perkataan pengor tu. Selama ini ada seorang kawan keme panggil 'Mazlan Pengor', ikut oghang! Ingatkan sebab bibior ateh dia yang ade iras-iras Angeline Jolie tu. Mulai hari ni teman tobat tak nak ikut2 panggey dia ghope tu lagi doh. Kesian pulok bile dah tau maknenye..

sharouk berkata...

Kalo kenduri kawen tu kenduri Dr Daim ke. Kalo gitu awok pun ade kat sane hari tu. Ngape tak ngabo kalo tak jumpe le kite yak.

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Mad, ater labun ler mengkome dlm Bahasa Melayu Perok piyor tu? Kalau teman ikut pd ejaan, bahasa Yob ni amat2 piyor...tak tau ler kalau bercakap.

kakcik berkata...

Assalamu'alaikum Dik Mad...

tentule kakcik teghingin nok jumpe ngan Dik Mad. Entoh2 dedulu kite peghonoh selisih kat jalan Kaghei tu, sape tawu kan? Ate bile kita nok bejumpenye??? Kakcik ni sebenonye makcik yang sempoi je.. kalo duduk kat Loh tu, mawunye beketang dada dengan ghambot ngeghobang je... hehehe....

Fiqas berkata...

seronok la ye kome semua duk berlabun kat kenduri tu, biasa duk berlabun dalam blog je,... eh, betul ke loghat saya tu? hehehe..

nak jugak jumpa sahabat2 kat dunia blog ni, tapi rasa segan yang amat2 ni.. insya allah suatu hari nanti...:)

makdara TERdiva berkata...

tak nak jumpa MDT ke?? ehem..ehem.. :P

geng,'ghaban teibin' tu ape?? leh explen dak??

wahida berkata...

salam...lama giler x masuk sini..

bro sihat?

Encik MamaT berkata...

pergh... kalo jumpa yag satu geng riuh sekampung samad... haha... itu la.. kalo set tarikh tempat.. insyaAllah...

a.samad jaafar berkata...

TK..kalau jadi saya ke kuala terengganu..mmg saya bercadang berjumpa TK..intai dari jauh pun xpe..hihihi

a.samad jaafar berkata...

ckLah cikgu yang dihormati..ada alasan untuk saya segan berjumpe ngan cikgu..mungkin saya mengagumi cikgu sbg sorang [endidik yg hebat..

a.samad jaafar berkata...

sahabatku sharouk..bukan dr daim.. hj Isa..pengurus tabung haji kuala kangsar.. anaknye, nur mikraj bertugas di hospital KK.. nanti kita jumpa jgk insyaallah..sbb mike tu dekat je..

a.samad jaafar berkata...

kak halima yg saya hormati.. err..lebih kurang gitulah.. teman ni oghang kampung tegar kak wehh..

a.samad jaafar berkata...

kakakku kakcik.. teman masih mikio, sebenornye kakcik anak sape.. oghang jenih kakcik.. tetaplah begaye mun duduk di kampung pun hihihi..

psstt.. usoh ketang dade je.. laih beno teman nengoknye hihihi..

a.samad jaafar berkata...

Fiqas sahabatku.. sejak membaca n3 terbaru fiqas.. rasa nak kenal makin kuat plk.. saya masih 'seronok' mengenangkan n3 tu kihkihkih..

a.samad jaafar berkata...

MDT geng terhebat.. ghaban teibin tu maksudnya.. perangai yg tidak keruan, huru hara, err.. tak semenggah, lebih tepat..

MDt.. mmg saya teringin nak jumpe sejak dulu..sebabnya, terpikat pade 'kegilaan' style MDT dlm blog sedap terdiva hahaha..

a.samad jaafar berkata...

wahida.. haah.. betul la.. saya pun sama.. saya akan segera ke 'rumah' wahida nanti..

a.samad jaafar berkata...

en mamat.. dah lama follow en mamat.. cuma belakangan ini terasa ada keserasian.. pastinya aku akan kerap melawat blog ko ye mat

kelisa_samudera berkata...

sahabatku samad, aku sengaje lewat2kan diriku untuk komen tentang entri kamu ni, sebab di dalam entri kamu ni banyok betui pujian kamu kepada aku. aku risau kalau2 aku komen awal dan dibaca oleh oghang lain, aku takut nanti deme kate aku sengaje nak menonjolkan diri. aku harap supaya aku tak riak dan ujub. ni dah banyak entri baghu, mungkin pengkomen kamu pun dah tak jenguk sini lagi.

terima kasih banyak2 kepada Allah di atas pertemuan kita. semoge Allah memperpanjangkan usia pertemuan kita dan persahabatan yang kita miliki. teghuih teghang le cakap, itu baghu pertame kali kamu jumpe aku. nampak le sopannye. tamboh2 bini ngan anok kamu ade same tu. kaghang jumpe banyak kali aku same aje macam D tu. melawok yang bukan2. tapi D tu lagi jahat daghi aku le. kekekeke.