Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Sabtu, 23 Oktober 2010

Bile Follower Ramai..



(54

Followers (54













Catatan ini idok kene mengene ngan sesape.. hanye ghase-ghase dalam ati..


Baguih ke mun(jika) kite banyok polo oghang.. pahtu oghang polo kite ? Ape tujuan kite mem'polo'.. ape pulok tujuan deme mem'polo' kite. Mungkin ke kite di'polo' sebab kite udoh mem'polo' deme...Tang aku.. betui... aku polo deme...deme polo aku.. teghuih teghang je.. nok malu ape yak..Ade juge yang aku polo.. idok sio nye polo aku...hihihi.. lantok lee.. Bagi yang mampu menaghik polowe yang tanpe dijemput...aku tabik seperinggggg...!!! Tentu blog kome sangat hebat...

Tapi ade satu mende yang aku peghasan to(tau)..  bile yang di'polo' dan yang mem'polo' ghamei, hubungan mcm kughang mesghe antaghe kite ngan polowe kite. Ate.. udoh ghamei kan... aku mikio (memikir) kan deme yang ade polowe beghibu tu.. mane ghupenye ye ?? Silap-silap lepah polo je teghuih ilang idok bejejok yak.  Ato(atau) .. aku yang bodo bab beblog ni.. memang beblog bukannye nok jalin hubungan yg mesghe-mesghe kot yak.. Idok paham betui aku ni kome..

Aku ingat mase aku ade due tige keghat polowe dulu.. uiiihh... ghase ghapat...ghase dekat..ghase mesghe.. ghase jadi kawan. Betuiii...tanye TinuJ hihihi.. Die mentein...T kasih....Aku ni pulok jenih gemo bekawan.. Aku memang gitu.. Saloh ke aku ni komeee...???.

Ade juge aku polo blog-blog yang pade aku menarik dan bemaklumat.. ada yang aku polo sebab agok menceghiyekan aku... yang ini aku idok kesohpun deme idok polo aku pun.. polo lagi baguih .. Peghonoh(pernah) aku masuk satu blog tu to.. amboiiii.. sombong-songo labunnye.. Siap cakap.. "ade yang mintak aku follow dia sebab dia dah follow aku.. heloo..hebat sangat ke blog awak tuhhh !!..". Nyemah aku idok beminat pun nengok blognye tu (walopun die punye polowe beghibu..) hihihi.. kalo idok.. kecikkkk ati aku kome... Perlu ke labun ghupe itu.. idok suke polo..ate, usoh la polo...ye dak ?  

Satu mende lagi yang aku ghiso iyelah, kot-kot aku ni teghikut-ghikut caghe dan ghentok(rentak) blog-blog oghang lain.. ghiso aku.. Aku takut niat meghakam kesoh pejalanan idup aku beghuboh(berubah)... hanye semate-mate untuk menarik minat pembace. Betuii.. Betui sesangat bukan ghamei yang gemo mace kesoh peghibadi kite... betui.. Tapi di sini la nguji takat mane kite bulih petahan niat dan prinsip kite. Ceghite lain bulih.. tapi ghancangan ato niat asei idok sesekali ditinggeikan..

Bagi polowe aku.. aku sedaye upaye akan nyenguk kome.. lambat ato cepat sampei juge aku. Cume bab nok tinggei komen mmg kekadang entri kome aku idok gheti nok aku komen kome.. kadang tu ghase besaloh pulok.. Takat ni aku udoh cukup puah ati ngan jumlah polowe aku.. udoh ghase pepak beno doh.. Aku pentingkan kualiti lebih daghipade kuantiti.. itu prinsip aku.. Tak ade sebarang kepentingan... hanye untuk berkongsi ceghite.. cube bekawan pade yang nok... Pade yang polo aku.. jangan ghiso.. konpem aku juge jadi polowe kome..itu janji.. Kalo kome idok tinggeikan komen...aku paham.. mungkin idok 'masok' ngan kome.. idok tawu nok mengomen mcm aku juge dalam entri kome.. kelemohan entri aku sendighi.. ato, entri tu memang idok beh... aku paham...

~salam penuh kemesraan buat kalian~


17 ulasan:

Solihin Zubir berkata...

prinsip sy, sy akan cuba singgah setiap blog yg sy follow n baca setiap entry2 terbaru.. mencuba sedaya untuk memuaskan hati semua pihak.. =)

Encik Gorilla berkata...

terima kasih selalu komen kat blog aku... kome jgn marah la plak aku jarang komen kat sini... bukan apa aku ni pemalu orgnya...

Mamamat berkata...

Tahniah ghamei yang polo mike. Teman juge yang belum polo. Tak sio teman molo mike. Dan mikepun jangan nak polo teman. Sombong bebeno teman ni ..
Polo tak polo teman suke mace ceghite mike ..

tinuj berkata...

Salam yop,

Teman sekadar berblog saje tak lebih daghi itu,blog teman pun tak seindah blog kengkawan yang lain. Tapi kengkawan ghamei lagi baguih ghezeki datang yop...

Nasir Bravo berkata...

follow memolow amalan blogger....hahaha,,,benda yg baik dikenang jua!!!!
Dunia Maya Vs Dunia Realiti

a.samad jaafar berkata...

Solihin : bagus..patutlah ramai sedia utk polo blog mike.. lagipun..blog mike memang hebat

a.samad jaafar berkata...

En. Gorilla : Blog mike memang best.. nanti pemes mike tu..

a.samad jaafar berkata...

mamamat : hahaha.. mike ni memang teman paham sangat..no problem..

a.samad jaafar berkata...

TinuJ : Mike layok dipanggei polowe terbaik teman hahaha..

a.samad jaafar berkata...

Nasir : Anda betulll...ihihhi..

one2paii berkata...

betul gak kater lu..ado bnyk follower pun kita x baper kenal..kalo gua pun dalam 30 org gua leh ingat..sebab rasa cam rapat..tuh jerk la yg gua contact..kalo dah cecah riban2 follower ,lagi la gua x thu camno nak wat

Amir Izzat berkata...

ada yg buat blog bukan untuk bermesra... ha,entah la..kalau follower nie penting... mesti trafik den tinggi..ahaks.... yg pentng kita happy....

eMMe berkata...

me tak kisah pun, folower ramai ke idok, asalkan, ade yg sudi menjenguk n skali gus suke dgn blog kite, jadinya, me tau, kemampuan me utk memuaskan hati semua org, nak kite pun folo n jenguk blog mereka.

a.samad jaafar berkata...

one2paii : harap blog dilayan berbeza daripada FB.. t kasih sudi komen..

a.samad jaafar berkata...

Izzat : nampak meriahhh je blog awak tu.. sabar.. awak ada potensi jadi 'top' tu..

a.samad jaafar berkata...

eMMe : (sambil angkat 2 tangan)..saye suke ke blog eMMe.. haghap tiap haghi ade n3 baghu.. musti mau komen punye..

kelisa_samudera berkata...

chorr, sebab tu awok tak letak folower kat blog awok. awok taknak deme follow awok bukan sebab blog awok, tapi sebab nak suruh kita folow deme balik.

awok niat nak bukak blog sebab awok suka menulih. oghang nak folo ke, nak mace ke yg tu belakang kira. yg penting awok akan menulih dengan ikhlas. awok ghase mike pun same aje. kalo folower banyak pun tapi deme tak ikhlas membace blog awok, tak syok gak.

;) jgn marah chorrr. awok bagi pendapat awok je. hehehe