Seribu Penghargaan Buat Mereka Yang Sudi...

BLOG ENTRI RENCAM DARIPADA AKU... JEMPUT KE SANA YE..

Khamis, 7 Oktober 2010

Kene Sepoting....

Aduihhhh...manyok mende lagi kome bulih mintok..ape baatannye mintok yang ini ?? Ate..idok nok bagi adat bekawan kene le spoting yak..nanti kome kate aku songo(sombong) pulok hmmm... yang dimintok 30 pulok tu.. uiii...banyok tu !!! Ape nok aku kabo ke kome nih.. Errr.... tunggu lampu nyale kat atah kepale nh...TING !!! Ade..ade... ce kome bace ni yak...mun idok mencapei piawaian mengkome.. lantok kome le.. Errrr..30 yak ? Idok bulih lebih yak ? Citttt !!!...

Ade pun aku ne...

1.   Jantan...Soh ! Udoh cek pat nam kali tadi...
2.   Laki oghang.. Soh juge ! Tanpa 'sengaje' teranok tige..
3.   Muke sememeih (selekeh tahap cipan)...Soh juge ! Baghu lepah intei tepi ceghomin.. Tapi sayuuu... 
4.   Suke cek lobang idung aku yang beso nih.. untuk kebesihan kome..saloh ke ?
5.   Mun dapat mace buku..usoh kome ajok aku sembang.. baik kome sembang ngan kucin.. ye ah..
6.   Bulih leleh ayo mate keghane lagu.. Hishhh..pecoh ghahsie pulok..
7.   Suke peluk-peluk anok ngan peluk-peluk emok kepada anok-anok aku tu..hihihi 
8.   Kalo nampok oghang main gitar.. kaki melekat kat jalan..
9.   Sanggup habih duit mun nampok bonsai yang aku bekenan.. bunge biase pun bulih juge le
10. Sayang sangat pade kengkawan.. deme le sedaghe..
11. Hijo..putih..hitam.. pink idok bulih ke ?
12. Uiiii..Baghu 12 ??? ... Kuat tido petang... Lambattttt tido malam... Kighe2 sepisis musang juge ...
13. Gemo meghati (perhati) peel oghang...
14. Kuat suke (gelak)... dengan nada kuang ajo sesikit..
15. Bekenan beno dengor oghang belabun.. aku pun kuat belabun kome...
16. Cepat benor takjub pade oghang yang bijok-bijok..
17. Deme kate aku pandei becakap.. ghasenye yang ni dok betui.. yang ni idok betuii..
18. Jaghang beno nengok tibi..
19. Peminat tapok seleiman warne pink dlm spongebob...
20. Jenih teghuk nok nengok lepok di kedei kopi.. mase mude udok jenuh kome..
21. Dengan bab besukannn... abih ati ...
22. Kalo bulih nok jadi Tarzan.. tapi nok pakei cawat ngan peghut yg mcm nok boroi nih mcm idok patot..
23. Bahase-bahase yang indoh-indoh aku gemor.. sebab aku idok gheti tang tu..
24. Ya Rabbi.. lagi tujuh komee  !! Kasut agok banyok tapi biasenye pakei selipa..
25. Aduihhh.. Yong eMMe.. Telinge pun udoh bepeloh ni.. Suke sup ekor.. bukan keghane kasiat.. tp kaghane sedap
26. Minum mende beghaih(berais).. sebulan sekali bedasokan anok bulan..
27. Haa...udoh dekat... udoh dekatt.. Memang kaki maggi.. 
28. Bile meghayo.. suke nengok bentuk ghumoh oghang.. gemor nengok trend warne cat yg deme gune..
29. Peminat Sasterawan Shahnon Ahmad dan Azizi Hj Abdullah... belum peghonoh mace novel cinte..
30. Ngan ghase malu sesikit... kat bawoh ni la akuu... jangan kutuk aku kome... yo la gambonye kabor sikit..
 ......Nih, doh kenei ghope.. mun tejumpe.. kome tegor aku yak..












11 ulasan:

tinuj berkata...

Salam yop,

Manyak meno bio data mikeni, ngape tak nyukupkan 44. simpang melikat 44 selalu deme kate. D08 pun dah ngeneikan dighi ai macam bepakat lak kome ni.

a.samad jaafar berkata...

Gini yeop.. Ade kwn blog yg namenye eMMe tu la punye idea.. disughuhnya keme muat biodata tu...ate, sbg mhargai kwn teman ikut je la.. hihihi... mampuih.. idok jadi nok beghahsie nampoknye.. pandei betui yong eMMe...

sharouk berkata...

Uncem speki

sharouk berkata...

Cop Encem bukan Uncem

eMMe berkata...

hehehe...terima kasih byk2 ye yop..suke baca mike tulih dlm loghat Peghok...i like..nak nulih ghope itu tak reti...satu lagi bor hensem le bro! patot tanpa 'sengaja' teranok tige, hehehhe...thanks once again, ni yg nak selalu jenguk sni ni, pasei ade lagu opick sedap~

Ummi Hanie berkata...

salam yop

mike dgn yop D 08 ni lebeh kughang je ye...
tu le spesel nyer oghang pegok...laki awok pun oghang peghok juge..suke dengor oghang peghok berlabun ;p

DKosongLapan berkata...

wakakakaakak....mike pun kene jugakkk...... mampoiiihhhh...... laaaayyyyyaaaann je CHor....
tapi yang no 6 tu awok tak tahan mace nyeee.... muke ganehhh...tapi dalam hati ade taman ...hehehe....yang no 7 pulak ghasenye lagi gemo pelok emaknye budak2 tu kottt????
shahnon ahmad??? wahhh...... jujonye karya pertame die awok bace 'SHIT' ....apok awok belikan... teghuih awok terbace Ranjau Sepanjang jalan......
P/S: CHor....yop tinuj tu pun awok ghase kite kene tag die pulak leee

tinuj berkata...

Sharouk, ghopenye dalam diam-diam deme ade MOU, tapi mike Sharouk kalo tak di mintak usah le mengelenyo nyuwe muke kut di ikut deme ke ghomah. Teman pun idak juge ponah jumpe mike tapi setakat nak neghojah ke tempat khoje mikie no prob.. keh..keh..

a.samad jaafar berkata...

D_08 : ce mike sakat si Tinuj tu.. nengo le labun die.. keghah peghut kite nanti

a.samad jaafar berkata...

eMMe : baguih juge idea yong ni.. sekughang-kughangnye kite bulih nampok pebezaan caghe penyampaian kite dlm isu yg same.yak..tp... jgn buat banyok kali.. ngelupor keme yong uii..

a.samad jaafar berkata...

sharouk : Encem ??? mcm pes taim dengor hihihi..
up date blog mike yeop...